Home | | Ponta şi Antonescu îl plagiază pe Băsescu

Ponta şi Antonescu îl plagiază pe Băsescu

Autor:Mihnea Anastasiu

| 04.07.2012


De când a preluat puterea, gaşca lui Ponta, Antonescu şi Voiculescu a declanşat un adevărat blitzkrieg pentru acapararea întregii puteri politice din România, război fulger care arată cât de mult au învăţat respectivii de la Traian Băsescu şi cum toţi aceştia sunt, până la urmă, produsele şcolii politice a PCR, obişnuiţi cu epurările, manipulările şi având „tehnica salamului” în sânge.

 

 

Întâi de toate USL a ajuns la putere nu prin vot popular, ci folosind trădarea parlamentarilor PDL şi UNPR, aceiaşi care, cu 3-4 ani înainte, făcuseră stânga-împrejur şi îmbrăţişaseră portocaliul, desigur „de dragul stabilităţii politice de care ţara avea nevoie” . USL a uzitat astfel de aceeaşi tactică ticăloasă de preluare a puterii patentată de Băsescu, care s-a sprijinit pe un lung şir de trădări şi trădători politici pentru a-şi menţine partidul la putere (este cazul trădării PC în 2004 şi al UNPR după alegerile din 2009). 

Este evident că în cei aproape 8 ani de când se află la putere, Traian Băsescu a interpretat într-o manieră discreţionară Constituţia, pervertind textul acesteia uneori de o manieră grotescă, aşa cum s-a întâmplat în 2009, când a refuzat desemnarea lui Klaus Johannis la formarea Guvernului, deşi acesta era sprijinit atunci de majoritatea parlamentară.

 

 

Şi totuşi, gaşca Ponta, Antonescu, Voiculescu arată ce puţin contează pentru USL mecanismele democratice şi procedurile constituţionale. Nu doar că nu au aşteptat legitimarea prin vot a noului Guvern, dar au purces la USL-izarea furibundă a aparatului administrativ, au ignorat cu bună-ştiinţă deciziile Curţii Constituţionale, au încercat să obstrucţioneze justiţia în cazul Adrian Năstase, iar pentru a acoperi plagiatul lui Ponta, au procedat la desfiinţarea de o manieră stalinistă a unui Consiliu incomod. 

 

 

Totul a culminat cu planul de suspendare a lui Băsescu, orchestrat metodic în mai multe etape: înlăturarea Avocatului Poporului, înlocuirea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, diminuarea atribuţiilor Curţii Constituţionale şi declanşarea demersurilor de suspendare a preşedintelui.

Toate acestea nu în numele binelui public, ci pentru o vendeta personală între două găşti (cea a foştilor nomenclaturişti şi cea a foştilor securişti) care au terorizat România în ultimii 22 de ani. 

 

 

Să fim bine înţeleşi, nimeni nu plânge pe umărul lui Blaga şi Anastase. Nimeni nu crede că Curtea Constituţională este o mironosiţă pe care actuala putere o siluieşte în mod samavolnic. Însă nu poţi repara un rău cu un rău şi mai mare. Şi ce va rămâne după ce trioul Ponta-Antonescu-Voiculescu îşi va fi văzut opera împlinită? Cum va arăta România în care Guvernul va fi condus de un plagiator dovedit, Preşedinţia va fi exercitată de un îndrăgostit de sine vid de conţinut, iar Voiculescu îşi va fi albit toate dosarele penale? 

Nu în ţara asta vreau să trăiesc şi nici să-mi cresc copiii. Nu în ţara lui Băsescu, Ponta, Antonescu sau Voiculescu. Pentru a avea o şansă, ţara asta trebuie să se lepede de pelagra care s-a înstăpânit peste ea de două decenii.

 

 

Tocmai de aceea e nevoie de o nouă lege a partidelor, care să permită altor formaţiuni să se constituie şi să concureze pe scena politică. E nevoie de feţe noi, oneste şi credibile. Şi e nevoie de implicare şi de spirit civic. Patriotismul, acest cuvânt de care toată lumea a ajuns să se ferească, lăsându-l pe seama unor maimuţoi de teapa lui Becali şi Vadim Tudor, trebuie resuscitat. Iar patriotismul nu înseamnă să ne bătem cu pumnul în piept şi să ni se umezească ochii când rostim cuvinte precum rrromân şi Rrromânia. Înseamnă implicare în treburile cetăţii, înseamnă a-ţi face meseria cu onestitate şi a nu abandona lupta pentru o societate mai corectă. Placiditatea şi pasivitatea noastră le-a permis celor două găşti să se înscăuneze la putere şi să ţină cu dinţii de ea. Ei jubilează când noi ne retragem scârbiţi de politică. Iar cel mai tare se tem de solidarizarea noastră… 

 

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Vladimir Grigoras , 27.07.2012, 11:55

Acest termen "militia" da frisoane multora din cei care au avut de suferit de pe urma existentei ei. A fost o "scula" in mainile potentatilor comunisti. Nu ar fi rau sa va numiti Politia Spirituala, da mai bine la auz.
 

Anyhow , 05.07.2012, 07:17

Desigur, fiecare este liber sa aiba o opinie, chiar si atunci cand aceasta nu este intemeiata pe argumente ci pe alegorii din biologie. De altfel, este in ton cu felul in care reactioneaza electoratul din Romania, si nu numai, - emotional, repede sa lacrameze la telenovele gen "Rusine, Dinu Patriciu!" si "Sinucigasul din Zambaccian". Mi-a placut mult invectiva "democratule"...:) De mare efect!
 

Proasta-n-targ , 04.07.2012, 15:27

Dumneata ai auzit de principiul vaccinului? Adica,ataci o boala cu microbul atenuat al acelei boli.. Pai,ce voiai sa fac USL,sa astepte sa faca exercitii de scuipat basescu? Ce face popa cand un imbecil injura si trage parturi in biserica (basescu, adica...)? Daca nu face nimic sau nu-si foloseste posibilitatile de evacuare,pleaca acasa... Ce sa-ti spun,democratule...
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd