Home | | Dimensiunea creativă a spațiilor abandonate

Dimensiunea creativă a spațiilor abandonate

Autor:Redacția

| 24.07.2012

Echipa CRIM* vă invită la prima întâlnire CRIM Café, pe data de 25 iulie, ora 19:00, la Comunitatea CRIM - strada Dianei nr. 4. 

CRIM Café este un concept de laborator social alternativ, menit să stimuleze dialogul liber între participanți și să încurajeze gândirea critică și luările de poziție pe teme majore ale societății românești.

CRIM Café 1 va aborda un subiect foarte actual: squatting-ul. Ca formă de luptă socială. Ca formă de locuire și de organizare alternative. Ca expresie a solidarității și adorinței de a fi împreună într-o lume care cultivă divizarea și individualismul.

Sute de clădiri din București sunt abandonate - foste clădiri industriale dezafectate cu spații generoase, case de locuit, adevărate bijuterii arhitecturale lăsate să se năruie din calcul imobiliar, lăcomie, indiferență sau neputință – un întreg patrimoniu care strigă după ajutor. 

Echipa CRIM și-a propus să întocmească o hartă a spațiilor părăsite care ar putea avea o nouă viață, devenind – chiar și temporar - locuri de cultură, de expresie artistică, de locuire și de socializare, prin squatting - un fenomen cu o istorie fascinantă în societăți cu tradiție democratică cum sunt Spania, Franța sau Olanda.

Seara va începe cu proiecția a trei filme tematice: "Nécessaires territoires", "OKUPA - Chronicle of a Social Fight" și "Karlsruhe Squat Germany", urmate de o dezbatere - efervescentă, desigur! - despre reinventarea spațiilor abandonate. Avem invitați din diverse zone de competență (urbanism, patrimoniu, squatting).

În final vom juca ”Habitat”, jocul de societate despre patrimoniul Bucureștiului creat de prietenii noștri de la Odaia Creativă.

CRIM Café este un open event, vă așteptăm cât mai mulți și aprigi în dezbateri! 

* "CRIM. Puterea stă în imaginație" este un proiect finanțat de CEE Trust, aplicant principal Miliția Spirituală, parteneri: Centrul de Resurse pentru Participare Publică CeRe, Grupul pentru Patrimoniu și Acțiune Civică, Asociația One World Romania și Asociația Română pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd