Home | | Cum predăm istoria comunismului în Europa de Est?

Cum predăm istoria comunismului în Europa de Est?

Autor:Redacţia

| 12.09.2012

Asociaţia Respiro Human Rights Research Centre şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, cu spirjinul Fundaţiei Soros şi al Fundaţiei Konrad Adenauer, alături de Miliţia Spirituală, organizează conferinţa internaţională Education for Human Right through the History of the Communist Regimes in Eastern Europe and Former Soviet Union. Evenimentul, care va avea loc în datele de 27 şi 28 septembrie 2012 la Hotel Ramada Majestic Bucureşti (Calea Victoriei nr. 38 – 40, Sala I.L. Caragiale), îşi propune să discute provocările şi oportunităţile privind educaţia pentru drepturile omului prin intermediul studierii istoriei trecutului recent. 

Obiectivele acestui workshop sunt pe de-o parte, prezentarea, testarea şi îmbunătăţirea instrumentelor educaţionale folosite deja în regiune şi, pe de altă parte, împărtăşirea expertizei şi a bunelor practici în domeniu, care pot fi preluate şi utilizate de la o ţară la alta. Workshopul va ajuta la evaluarea principalelor provocări, constrângeri şi soluţii de ameliorare a studierii trecutului recent din perspectiva educaţiei pentru drepturile omului.          

Participanţii, provenind din 18 state europene vor aborda teme precum: a) Situaţia actuală a educaţiei privind istoria comunismului în regiune (curriculă, manuale, metode/ abordări); b) Provocări metodologice privind predarea istoriei comunismului; c) Bune practici ale predării istoriei comunismului (instrumente de predare şi învăţare la clasă; dezvoltare profesională pentru educatori şi alte categorii de adulţi; activităţi extracurriculare). 

 Limbile de lucru ale conferinţei sunt engleza şi româna.  

Programul conferinţei aici.

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Kartouche , 13.09.2012, 13:04

Aceste actiuni sunt din start inutile ! Dar absolut inutile !!! Asemenea demersuri sunt, in cel mai bun caz, un schimb de minciuni intre stipendiatii unor revansarzi precum Soros.
Ce o sa spuneti despre Romania, ca aici a fost COMUNISM ?! O mare eroare ! In Romania nu a fost comunism, a fost o ocupatie straina odioasa, criminala, de la inceputul ocupatiei sovietice, apoi o societate dominata de cultul personalitatii unui dictator, a unei familii dictatoriale, la care toti intelectualii, inclusiv voi, ii cantati imnuri si ode ! Daca era comunism, atunci se oferea „fiecăruia dupa nevoi ....” stiti voi principiile comunismului. Au fost astfel de principii in societatea dictoriala ? Nu au fost ! Deci, nu a fost comunism in Romania ! Asta ar trebui sa fie concluzia acestui workshop ! Voi vreti sa manipulate oamenii, sa le bagati in cap ca parintii lor sunt vinovati, ei progenituri de vinovat, deci, si ei au o vina !
De ce nu va apucati si voi de munca serioasa ! Sa produceti ceva bun, folositor ! In loc de invrajbiri intre oamenii mai bine v-ati interesa de ce acum 40% din populatie este considerate saraca si este.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd