Home | | Abraham de la Securitate

Abraham de la Securitate

Autor:Mihai Burcea

| 26.09.2012

Generalul de divizie (r) Pavel Abraham face parte din acea categorie „selectă” a „părelologilor” care efectuează aproape zilnic naveta pe ruta România TV – Antena 3 – Realitatea TV – Digi 24 – B1TV (în acest club îi mai putem întâlni şi pe Marius Pieleanu, Dumitru Pelican, Vlad Nistor, Monica „Ţaţoiu”, Bogdan Chireac, Val Vâlcu, Andreea Pora, Paula Iacob, Liliana Mincă – Ghervasuc etc.). 

Câteodată ai impresia că doarme prin studiouri cu sufertaşul alături, în aşteptarea aprinderii becului roşu (intrarea în emisie). Generalul este chemat să-şi dea cu părerea despre orice: anchetele DNA-ului, meteo, urşii ucigaşi din judeţul Dâmboviţa, privatizarea OLTCHIM ş.a.m.d. Un amănunt extrem de relevant din biografia fostului şef al Poliţiei Române (mart. – sept. 1997) lipseşte din giganticul CV prezent pe internet. Şi anume, faptul că după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi a MI din Bucureşti – UM 0828 Bucureşti – Băneasa (actuala Academie de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), tânărul Abraham a fost avansat la gradul de locotenent de securitate, armă a Ministerului de Interne în cadrul căreia va activa până în decembrie 1989. 

În anii ’70-’80, Abraham a deţinut funcţiile de ofiţer specialist şi ofiţer instructor principal în Direcţia cadre şi învăţământ din MI (prin Decretul Prezidenţial nr. 311 din 21 decembrie 1977, locotenentului major de securitate Pavel V. Abraham, i s-a conferit Medalia „Meritul Militar”, clasa a II-a, pentru „5 de ani vechime în cadrele permanente ale Ministerului de Interne”). Menţionăm că a Abraham a fost avansat la gradul de maior de securitate printr-un Decret Prezidenţial din 23 august 1985 emis cu ocazia Zilei Naţionale a RSR. 

P.S. La data eliberării din functia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog, noiembrie 2008, Pavel Abraham avea un salariu de 233 de milioane de lei, fiind unul dintre cei mai bine platiţi securişti din istoria României.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Doina , 28.07.2014, 18:02

Acest general Abraham Pavel ne face Armata Romaniei de ras. A ajuns o carpa la televiziunile comerciale Antena 3 si Roamnia TV. Un avocat al mafiotilor.
 

REVOLUTIONARU" , 19.06.2014, 19:40

ABRAHAM = MILITIAN = SECURIST = TURNATOR = TRAFICANT DE DROGURI = TRADATOR
 

Ciotârcă Vasile , 19.09.2013, 16:54

Băi kartoche, e clar şi fără dubii, că, la rându-ţi, faci sau ai făcut, parte, din lichelele trecutului, active şi-n prezent. Îţi pupi în fund colaboratorul, pentru că, vezi Doamne, este ardelean. Ca şi când lichele de teapa lui şi-a ta, în Ardeal n-ar fi avut sau n-ar avea loc. Să vă ia dracu, pe fiecare-n parte şi pe toţi laolaltă !!
 

cretulescu , 07.08.2013, 14:06

o nulitate de avocat, ca si de militian
 

snapshot , 17.07.2013, 05:38

Kartouche, esti tot ce a mai ramas din tentativa lui Bombo ! sa aduci laude acestei lichele iti merge de minune.
 

Kartouche , 25.10.2012, 12:16

Baieti vad ca sunteti pe dianafara ! Vad ca nu sunteti transpareti, corecti si impartiali. Se observa culoarea portocalie printre literele voastre asezate in pagina.
Abraham este unul dintre cei mai competent avocati din baroul Bucuresti. Asta inseamna ca securistii din trecut, din prezent si din viitor, au fost, sunt si vor fi elite ! Elite a caror statura nu o puteti atinge. Abraham este un ardelean, cel putin de talia unei alt conjudetean, Iosif Boda. Cine nu reuseste sa-l inteleaga, nu pricepe ce spune, datorita “lacunelor lor in cunoastere”, il vor denigra.
Concluzie : Securitatea, ca si militia, au avut si elite intelectuale care sunt imposibil de invins !
 

paul , 04.10.2012, 13:59

nu-l cunosc si nici n-as vrea sa-l cunosc pe acest vajnic militian cu nume atat de cultural,dar nu-l ajuta nimic la ce presteaza pe la diferite televiziuni,nici cultura,nici elocinta nici macar mutra cazona,o data cu revolutia ne-au invadat tot felu de nimicuri de la care noi vrand nevrand trbie sa mirosim basinile
 

goe , 04.10.2012, 05:21

Pavel Abraham e un ticalos daca a fost turnator. Modul in care se exprima si modul de parvenire apartin unui securist sau turnator. E Un gunoi.
 

CONSTANTIN , 28.09.2012, 06:07

Inainte de '89, eram si eu iritat cand, ca inginer, aveam salariu mai mic decat un strungar de la mine din sectie. dar acceptam asta pentru ca omul muncea peste program si isi depasea norma... Acum, daca e sa ma iau dupa anumite comentarii, considerati normal ca un general sa aiba o pensie cat a unui plutonier major. Parca pensia reprezenta contributia omului la progresul societatii... daca vrem egalitate intre oameni, de ce ati mai iesit in decembrie '89?
 

valentina , 27.09.2012, 17:11

"Mirosea" din avion "luptatorul" asta pentru recuperarea pensiei lui decente de peste 100 de milioane castigate cu atata truda .Daca nu stiati este si avocatul dlui dogaru sau al confederatiei lui planetare si civice pe deasupra.Felicitari MILITIE SPIRITUALA !
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd