Home | | Abraham de la Securitate

Abraham de la Securitate

Autor:Mihai Burcea

| 26.09.2012

Generalul de divizie (r) Pavel Abraham face parte din acea categorie „selectă” a „părelologilor” care efectuează aproape zilnic naveta pe ruta România TV – Antena 3 – Realitatea TV – Digi 24 – B1TV (în acest club îi mai putem întâlni şi pe Marius Pieleanu, Dumitru Pelican, Vlad Nistor, Monica „Ţaţoiu”, Bogdan Chireac, Val Vâlcu, Andreea Pora, Paula Iacob, Liliana Mincă – Ghervasuc etc.). 

Câteodată ai impresia că doarme prin studiouri cu sufertaşul alături, în aşteptarea aprinderii becului roşu (intrarea în emisie). Generalul este chemat să-şi dea cu părerea despre orice: anchetele DNA-ului, meteo, urşii ucigaşi din judeţul Dâmboviţa, privatizarea OLTCHIM ş.a.m.d. Un amănunt extrem de relevant din biografia fostului şef al Poliţiei Române (mart. – sept. 1997) lipseşte din giganticul CV prezent pe internet. Şi anume, faptul că după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi a MI din Bucureşti – UM 0828 Bucureşti – Băneasa (actuala Academie de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), tânărul Abraham a fost avansat la gradul de locotenent de securitate, armă a Ministerului de Interne în cadrul căreia va activa până în decembrie 1989. 

În anii ’70-’80, Abraham a deţinut funcţiile de ofiţer specialist şi ofiţer instructor principal în Direcţia cadre şi învăţământ din MI (prin Decretul Prezidenţial nr. 311 din 21 decembrie 1977, locotenentului major de securitate Pavel V. Abraham, i s-a conferit Medalia „Meritul Militar”, clasa a II-a, pentru „5 de ani vechime în cadrele permanente ale Ministerului de Interne”). Menţionăm că a Abraham a fost avansat la gradul de maior de securitate printr-un Decret Prezidenţial din 23 august 1985 emis cu ocazia Zilei Naţionale a RSR. 

P.S. La data eliberării din functia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog, noiembrie 2008, Pavel Abraham avea un salariu de 233 de milioane de lei, fiind unul dintre cei mai bine platiţi securişti din istoria României.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

CONSTANTIN , 27.09.2012, 17:10

Nu stiam de ce dar eu asociam militianul cu cel de la circulatie care purta manusi pana la cot ca sa stie de unde se indoaie mana... Acum, dupa ce citesc aberatiile voastre, stiu de ce faceam aceasta apropiere. va comportati tot cam ca acel militian... Sincer, considerati ca era de de domeniul senzationalului acest subiect? Asta ar insemna ca pe tori cei care au lucrat ceva ianainte de 1889 sa-i condamnam pentru ca executau sarcinile de partid si de stat.fara sa va uitati si la ce au facut oamenii dupa acea perioada. Daca o sa verificati activitatea brigazii Anti-drog in perioada conducerii acestui om, s-ar putea sa regretati (desi ma indpoiesc, doar aveti personalitate de militieni).Va marturisesc ca am facut armata la trupele de securitate. Nu ma luati si pe mine in colimator? Nec plus ultra a fost gaselnita cu medalia primita dupa cinci ani de serviciu. Se vede ca: ori sunteti f tineri, ori nu va ajunge ceva pe la etaj...
 

AdmuS , 27.09.2012, 16:59

Cum mi se confirma astfel banuiala pe care o aveam de foarte mult timp despre acest latrau priceput la orice dat din gura! Si ma asteptam sa-l si vad pe vreo lista electorala de la PC-ul lui Felix, ca sa ramina tot in familie.
 

Redactia , 26.09.2012, 12:40

Nu ne-am suparat. Citati doar sursa.
 

nikuelektriku , 26.09.2012, 12:36

v'am preluat (integral!) remarcabila postare!

daca v'atzi suparat, va rog sa'mi semnalizatzi in vreun fel...
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd