Home | | „Cei din lume fără nume”

„Cei din lume fără nume”

Autor:Redacția

| 14.10.2012

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (www.iiccr.ro) organizează în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) expoziţia CEI DIN LUME FĂRĂ NUME. Politica pronatalistă a regimului Ceauşescu. Expoziţia va putea fi vizitată în sala Foaier a MNŢR, Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti, în perioada 19 octombrie - 10 noiembrie 2012. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 19 octombrie la ora 17.00. 

Expoziţia îşi propune să readucă în atenţia publicului românesc tema pronatalismului ceauşist, oferind o vedere nuanţată şi complexă a acestei politici, a consecinţelor ei asupra societăţii româneşti.  Expoziţia invită la informare suplimentară şi reflexie asupra dimensiunii fenomenului totalitar, pentru înţelegerea importanţei pe care influenţarea comportamentului reproductiv al populaţiei îl are în proiectele totalitare.

 Pentru cei contemporani evenimentelor evocate simbolic, care au experimentat direct sau indirect invadarea brutală a spaţiului privat, proiectul va facilita rememorarea simbolică a traumei contribuind astfel la depăşirea ei. Celor care ce nu au experimentat în mod direct aceste evenimente, puzzle-ul expoziţional are menirea de a le provoca interesul pentru această temă. 

Vă mulţumim şi vă aşteptăm! 

Curatori: Lila Passima şi Cosmin Manolache (MNŢR)

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Kartouche , 25.10.2012, 12:00

Eu chiar am crezut ca sunteti bineintentionati, ca veti privi critic, real si cu impartialitate temele propuse.
Vad ca sunteti deja intr-o tabara angajata.
Natalitatea e o problema findamentala pentru o natiune. Lumea occidentala catolica interzice avortul. Orice avort este considerat crima !
Inprospatarea natiei, intinerirea ei este benefica pentru orice tzara.
Ca au fost cazuri extreme, ca au murit femei, ca unele "doftoroaie" au facut puscarie, este adevarat, dar populatia Romaniei a crescut cu 4 milioane.
Contrar politicii de stimulare a natalitatii, acum cand suntem mai putini cu 5 miliaone, este o crima mai mare impotriva natiunii. Atunci nici un copil nu murea de foame ca acum ! Copii abandonati, mame care isi arunca copii din masina, ii abandoneaza la ghena de gunoi sau in cel mai bun caz ii lasa la scara unui bloc.
Nu fiti penibili ! Ca e pacat de voi si talentul vostru.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd