Home | | Natură moartă cu concurs trucat

Natură moartă cu concurs trucat

Autor:Redacția

| 06.01.2013

sursa foto:cotidianul.ro

„Este firesc ca la încheierea unui an să se facă un bilanţ și să se pregătească viitorul”, spune Andrei Marga pe site-ul ICR, cu un rânjet prevestitor de epidemii necunoscute. Concursul organizat de prăvălia dumnealui culturală pentru ocuparea unor posturi de referenți și directori adjuncți în străinătate a fost, la propriu, o mascaradă demnă de filmele propagandistului abia stins (dar jelit cu patos oficial și național).

Facts – partea I:

   
 • Candidații depun onest dosarele, dau bani din buzunarul propriu pentru acte, legalizări, caziere (etc.), fac una bucată proiect cultural beton cu buget și tot dichisul. Aplică!
 •  
 • Prin 19-20 decembrie, candidații recepționează e-mail-uri banale de confirmare a primirii și li se dau numere de concurs.
 •  
 • Pe site-ul ICR este anunțată data desfășurării concursului, respectiv proba a II-a: interviurile! [Între 7 – 11 ianuarie 2013].
 •  
 • Candidații pleacă liniștiți în vacanțe, își scriu pe șervețele rezoluțiile de Anul Nou și așteaptă cuminți să fie anunțați: fie că nu au ajuns în etapa de interviuri, fie că după 7 ianuarie vor fi programați pentru acest tip de rutină.
 •  
 • Surpriză: Vineri – 4 ianuarie a.c. – apare pe site-ul ICR lista completă a câștigătorilor! 
 •  
 • Bun, bun, felicitări domnilor și domnițelor norocoși, dar de unde ați apărut? După ce set de reguli ați jucat? Ați stat cumva pe Skype la trecerea dintre ani, supuși tirului de întrebări al bravilor ICR-iști bucureșteni? Ați reușit? N-ați reușit? Oare chiar ați aflat că ați fost numiți? Poate nici nu v-ați manifestat intenția de a lucra în aceste posturi... întrebări cât se poate legitime pe un fond cât se poate de obscur...
 •  
 • Interpelat în legătură cu subiectul, Andrei Marga spune senin pe Realitatea TV (5 ianuarie a.c.: www.realitatea.net/andrei-marga-si-icr-acuzati-ca-aranjeaza-concursurile-pentru-posturile-in-strainatate_1084900.html) că respectivul concurs „s-a desfășurat conform regulilor, nu e niciun mister”. Alo, domnul Marga! Dumneavoastră ați stabilit regulile și le-ați lăsat la vedere pe site-ul ICR (există print screen-uri de vă gândiți cumva să igienizați locul), ce anume nu înțelegeți? Mister e poate doar acest Alzheimer instituțional... 

Facts – partea a II-a:

Povestea prinde deja pe rețelele de socializare un contur cât se poate de evident: 

Sub titlul Nici eu n-am ce face// Lista lui Marga: „dintre noii directori adjuncţi şi referenţi aleşi de Marga (înainte de etapa interviurilor, programată după 7 ianuarie), una e fostă şefă în comitetele şi comiţiile studenţeşti de la UBB pe vremea cînd Marga era rector, alta e doctorandă la UBB, alta a făcut un master la studii europene/UBB, altul (referent la New York) e directorul Operei din Cluj, alta apare pe lista de susţinători «Maryland women for Mitt Romney», altul e vicepreşedintele partidului conservator din diaspora”...

Sau: „as mai completa cu faptul ca «invingatoarele», viitoare referente la Praga si Roma, sunt chiar persoanele care s-au ocupat administrativ de dosarele concursului (mai degraba mascaradei)... pe principiul «cine imparte, parte isi face»”

 

Probabil 99% din respondenții unui sondaj pe subiect ar spune cu ochii închiși că aleșii pseudo-concursului sunt, într-un fel sau altul, conectați la rețeaua de amicalități, cumetrii, pay-backs și alte peșcheșuri a noii conduceri ICR. Bon! Domnul Marga vrea probe... păi să i le dăm. Pentru un tablou complet al arborelui ICR-ist rugăm autoritățile, presa, vecinii de scară să se autosesizeze (sic). Noi oferim doar un biet exemplu, cu informații din varii surse (doar nu suntem cu toții spălați pe creier, domnule Marga).

 

Domnule Andrei Marga,

Ați auzit cumva de noul director-adjunct de la ICR New York? Doamna Mihaela Voineagu-Cropsey vă spune ceva? Vă zicem noi: tocmai ați pus-o pe site-ul ICR la rubrica „premianți”. Nimic rău până aici (poate mai puțin cele 7 puncte de mai sus, dar să trecem și peste asta... detalii). Dacă stați puțin liniștit, poate vă veți aminti totuși că sunteți prieteni de familie. Poate vă veți aminti că soțul dumneaei – Seth Cropsey –, deține un doctorat onorific la Universitatea Babeș-Bolyai pe care tocmai dumneavoastră o păstoreați la data fericitului eveniment. Pentru mai multe detalii despre republicanul Seth Cropsey, consilier al lui Mitt Romney, e suficient să facem un click aici: mediamatters.org/blog/2012/10/19/wall-street-journal-non-disclosure-strikes-agai/190767 Dar asta este problema dumnealui, să fie perfect sănătos. Problema dumneavoastră, domnule Andrei Marga, este că nu prea vă mai amintiți mare lucru despre nimic. Să ne întoarcem însă la proaspăt unsa doamnă Mihaela Cropsey... poate ne explicați domniile voastre – Andrei Marga, Vladimir Simon, Mihai Milca sau Octavian Hoandră – care au fost criteriile numirii acestei doamne? Pentru că, în mod cert, nu a stat la coada candidaților de la București. Care sunt calitățile sale manageriale? Ce experiență deține în acest domeniu? Unde a lucrat în țară până la plecarea în State? Unde a lucrat în SUA până la această numire? 

 

Bun, aveți spate republican (presumably), dar de ce vă bateți joc de oameni și reguli? De ce sfidați public morala și toate principiile jocului democratic?

De fapt singura glăsuire mai publică a doamnei Mihaela am găsit-o și noi aici, tot cu un click: www.miscarea-aradeana.ro/node/349/activism_report (cităm din dânsa: „Oare de ce se distruge tara noastra cu buna stiinta? Corul filarmonicii trebuie salvat. Si nu numai. Aveti grija de cultura romaneasca. Prin ea ne putem scoate capul; in lume. Nu prin cei care ne reprezimta la nivel politic. Sunt o rusine. Nu sunt in primarie destui oamani care iau bani fara sa faca nimic? Dragi aradeni, voi i-ati votat. Sper ca la alegerile viitoare acest PD-L sa fie doar o amintire neplacuta. Si sa nu uitam ca si invatamantul e la pamant”).

 

Acum, în încheiere, domnule Marga, avem și noi o altă întrebare marca Voineagu-Cropsey: oare de ce distrugeți cultura română cu bună știință? Corul contestatarilor domniei voastre trebuie salvat (și nu numai), abia asta e democrație și normalitate. E păcat, domnule Marga, e mare păcat, pentru că dumneavoastră ne reprezentați la nivel politic și ar trebui să fiți, din contră, o binecuvântare. În orice caz, suntem ferm convinși că experiența doamnei Cropsey la ICR New York îi va lăsa doar amintiri plăcute... 

Cu destul de puțină stimă,

Redacția

 

PS: Veți primi sute de contestații în legătură cu măsluirea concursului, nu vă neliniștiți! Procesele nu sunt nici ele excluse, în pofida lehamitei candidaților. 

PPS: Vom sta cu ochii pe toate ICR-urile ca nu cumva vreo/ vreun astfel de doamnă/ domn de familie bună să-și asume și pună în practică vreunul din proiectele candidaților-mai-fraieri.

PPPS: Ați început prost anul. Așa să vă meargă!       

 

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

angi , 11.06.2013, 10:56

dar de numirea lui tasin gemil la istanbul?asta dupa ce l-a plimbat pe MARGA gratis prin Kazastan..de refrenti, sunt convinsa ca au carti si articole importante publicate,super cunoscuti in viata stiintifica turca:))..felicitari dl prof Maxim ca a infiintat insitutul, sper sa nu se aleaga prafull...ca varza a la Cluj..
 

vasilica , 05.06.2013, 08:49

Unde se poate consulta cv-ul domnului Octavian Hoandra?
 

berenger , 08.01.2013, 07:45

alexandra, pentru ca tocmai ai adus dovada ca aberezi, furnizeaza dovada ca as fi beneficiat de bursa icr.
 

eu , 07.01.2013, 18:54

Se pare ca multi pe-aici au memoria scurta. Asta e un pasaj din raportul Curtii de Conturi, se gaseste oriunde pe net :
Audit financiar pentru 2010, efectuat in mai 2011

Decizia nr.17/2011

Se constata:

Aspecte care exced/nu respecta prevederile Legii nr.356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea ICR si ale altor acte normative, in legatura cu statutul atribuit functiilor de vicepresedinti ai ICR prin Regulamentul de organizare si functionare, precum si modul de ocupare a finctiilor respective, intrucat:

- prin ROF s-a stabilit ca “vicepresedintii sunt numiti si revocati prin ordin de presedintele ICR” care contravine prevederilor Legii nr.356/2003 potrivit carora personalul ICR, cu exceptia presedintelui, se incadreaza pe baza de concurs sau examen

Prin Ordinul presedintelui ICR nr.8/28.01.2005 s-a decis ”incadrarea incepand cu data de 28 ianuarie 2005, a domnului Mircea Mihaies in functia de vicepresedinte ICR”

Prin Ordinul presedintelui ICR nr.10-/14.02.2005 s-a decis “incadrarea incepand cu data de 15 februarie 2005, a doamnei Tania Mihailescu in functia de vicepresedinte ICR”.

Prin Regulamentul de Organizare si functionare, mai exact incepand cu ROF aprobat in sedinta Consiliului de Conducere din data de 15.12.2005 si prin Ordinul presedintelui ICR nr. 184/19.12.2005 precum si prin ROF ulterioare inclusiv cel aprobat in sedinta Cons de Conducere din 25.11.2009 si prin Ordinul pres ICR nr.143/10.12.2009 s-a stabilit ca “Functia de vicepresedinte se asimileaza cu functia de demnitate publica” , in conditiile in care prin Legea nr.356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea ICR nu se instituie acest statut pentru nicio alta functie in afara celei de Presedinte ICR, care este asimilat functiei de secretar de stat.De altfel, in cuprinsul legii nu exista nicio prevedere referitoare la functia de vicepresedinte ICR si implicit alte atributii sau caracteristici ale acestei functii.
 

Alexandra , 07.01.2013, 17:31

spune-i cum vrei, si continua sa stai cu mainile in sold ca nu va mai puteti da burse voi intre voi si au venit altii sa va strice sandramaua.
 

berenger , 07.01.2013, 06:51

:) SCUZA: „daca Marga isi permite sa faca acum ce face, este pentru ca existau deja conditiile pentru a truca aceste concursuri.”
SOFISMUL: „ci sa-i acuz pe cei care s-au facut pana acum ca nu vad nimic, si se indigneaza acum feciorelnic ca s-a trucat un concurs.”
 

Teofil Roll , 07.01.2013, 00:04

Inraznesc,cerandu-va mai intai ingaduinta, sa particip in discutia dvs, cu toate ca ea nu ma priveste personal. Lucuiesc in New York de pe peste 30 de ani si cunosc prea bine meritele si cusururile activitatii ICR
in acest urias centru cultural al lumii, poate cel mai fara egal deschis
culturii altor popoare. Se afla aici in armonie aproape 150 de etnii ale globului. De ani de zile, eu si ceilalti romani de metropola, asteptam sa vadem la conducerea acestei institutii oameni care sa cunoasca nu numai ce cultura romaneasca poate oferi Americii, dar si cui si cum sa fie oferita. Pana acum insa, nu am avut prea mult noroc. Marturisesc ca satept,cu multa speranta, ca noile promisuni programatice, ale atat de majoritarei guvernari, sa duca la totala parasire a practicilor ilicite in domeniul selectiei valorilor umane.
Nici de asta data, la ICR, unde s-a promis o asanare radicala, incepand cu selectia cadrelor si terminand cu adecvarea perfecta a programelor la specificul cultural al mediului in care filialele ICR actioneaza.
Acesta a si fost scopul declarat al transferarii ICR-ului sub egida Senatului.
Daca lucrurile stau astfel, atunci oameni buni, ce mai stati pe ganduri:
sfatuitii pe toti ce si-au prezentat
candidaturile la concurs si au parte de o asa batjocoritoare cacealma, sa de adreseze direct Presedintelui Senatului, Domnul Antonescu, presedinte al PNL si co-presedinte al
USL. El l-a ales pe Domnul Marga pentru aceasta functie si tot el va raspunde de activitatea acesuia, aunci cand va candida la functia de presedinte al Romaniei. Eu personal nu-l voi vota si
ca mine multi altii din diaspora newyorkeza. Golaniile nu pot fi perpetuate la nesfarsit. A incalca regulile legitime al unui concurs, inseamna implicit a calca in picioare principiile elementare ale democratiei. Aceste principii au fost invocate de zeci de mii de ori de catre USL si aceasta coalitie trebuie neaparat, sa ramana credicioasa lor. Procedand ca in cazul mentionat, inlauntrul USL-ui, PNL-ul risca sa-si piarda treptat echilibrul politic in favoarea totala PSL-ui. Acesta este averismentul unui obsevator politic minutios al evenimentelor din tara, timp de peste trei decenii, in asteptarea unei Ramanii democratice.
 

Alexandra , 06.01.2013, 17:32

daca Marga isi permite sa faca acum ce face, este pentru ca existau deja conditiile pentru a truca aceste concursuri. Si aceste conditii existau pentru ca nimeni pana acum nu a avut nimic de comentat, toata lumea si-a dat seama acum, intr-o neprihanire totala, ca s-a trucat un concurs. Nu pe Marga vreau sa-l scuz, ci sa-i acuz pe cei care s-au facut pana acum ca nu vad nimic, si se indigneaza acum feciorelnic ca s-a trucat un concurs. Pai, pana acum unde au fost?
 

Alexandra , 06.01.2013, 17:18

sigur, ca si cand ce face Marga acum e cu totul inedit, e ceva marca Marga, nu doar continuarea unui sistem. Bine ca inventat Marga concursurile trucate, HRP era strain de asa ceva. Ca si cand prezentul nu e o consecinta si o continuare a trecutului, ca si cand ICR-ul lui Marga e ceva picat dn cer acum, nu doar o continuare a ICR ului din toate timpurile.
 

berenger , 06.01.2013, 15:15

pai daca nu o scuzi, atunci nu faci decat nitica sofistica. se cheama ignoratio elenchi: cand lumea vorbeste despre marlaniile lui marga, hop si tu cu hrp. te pasioneaza tema? foarte bine. discut-o independent, nu in corelatie cu ce se intampla acum. iar discutia despre ce se intampla acum las-o la prezent. ceea ce face marga e o marlanie la modul absolut si nu poate fi relativizat prin raportari la altceva, asa cum faci tu.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd