Home | | Întâlnire cu Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE

Întâlnire cu Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE

Autor:Redacția

| 08.04.2013

Centrul Seeds for Happiness, Editura Herald şi Asociaţia „Compassionate WISDOM” vă oferă o 

întâlnire deosebită cu Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE

Directorul Spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” – Elveţia 


 În perioada 11-15 aprilie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling”  din Elveţia (
www.rabten.at), se va afla pentru a treia oară în România, la invitaţia Centrului „Seeds for Happiness” şi a Editurii Herald.

Seria de evenimente începe vineri dimineaţa, 12 aprilie, cu o întâlnire cu studenţii şi profesorii de la Facultatea de Filosofie, continuă în aceeaşi seară cu o conferinţă publică la Casa de Cultură a Studenţilor şi se încheie cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 13-14 aprilie

Cu această ocazie, avem onoarea de a vă invita în ziua de vineri, 12 aprilie, între orele 18:30 - 20:30, la conferinţa publică cu tema De la suferinţă la fericire. Esenţa învățăturii lui Buddha” la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sala mare, etaj 1 din Calea Plevnei 61, sect.1. 

În cadrul acestei întâlniri,  Gonsar Tulku Rinpoche ne va împărtăși din cunoaşterea sa profundă, ajutându-ne să ne familiarizăm cu perspectiva buddhistă asupra suferinţei şi fericirii. Astfel prin exemplul său personal, precum şi prin învăţăturile sale, vom avea oportunitatea rară să intrăm în contact cu o minte împlinită, ce poartă pecetea unei forţe şi a unei clarităţi luminoase.

În continuarea conferinţei, va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate cu câte o carte Buddhismul şi viaţa cu autograf de la Maestru. 


 Descriere pe larg a tematicii:

Calea arătată în buddhism este extrem de preţioasă pentru toţi cei care caută fericirea cu adevărat, indiferent dacă sunt buddhişti sau nu. În consecinţă, buddhismul trebuie înţeles ca un mijloc prin care învingem suferinţa minţii şi prin care realizăm atât propria noastră fericire, cât şi a celorlalţi. Acestea sunt ţelurile fundamentale la care aspirăm cu toţii.

Primele învăţături pe care Buddha le-a transmis oamenilor se referă la cele Patru Nobile Adevăruri; odată înţelese, aceste învăţături ne pot ajuta să ne eliberăm de suferinţă. Buddha, predând învăţăturile referitoare la Cele Patru Adevăruri Nobile, a vrut să ne arate foarte clar şi precis situaţia noastră actuală, fundamentală, obișnuită.

Procedeul explicat de Buddha în Cele Patru Adevăruri Nobile este asemănător celui pe care-l utilizăm atunci când îngrijim un bolnav. Pentru a îngriji un bolnav, este mai întâi indispensabil să ştim de ce anume suferă, apoi trebuie să cunoaştem cauza suferinţei lui. Aceasta însă nu este de ajuns. Este nevoie ca persoana respectivă să vrea să scape de boală, nu să rămână indiferentă. Este deci indispensabil ca bolnavul să-şi dea seama în mod corect de situaţia în care se află.

 

Invitatul din această seară, Gonsar Rinpoche, va arăta cum Cele Patru Adevăruri Nobile reprezintă însăşi esenţa tuturor celor 84,000 de învăţături pe care Buddha le-a transmis. Evenimentul este dedicat publicului larg. 

 

!!! Vă reamintim că în următoarele două zile din week-end (13-14 aprilie ), Maestrul Gonsar Rinpoche va susţine la Centrul Seeds for Happiness din Bucureşti prelegeri având drept temă „Fundamentele practicii meditative” şi va oferi explicaţii asupra scopului şi motivaţiei corecte. Pentru mai multe detalii şi înscrieri vă rugăm să vizitaţi site-ul centrului www.seedsforhappiness.ro 

Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii călugări care au expus învăţăturile buddhiste în Occident. 

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la mânăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub tutela Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. În prezent Gonsar Rinpoche oferă cu regularitate învăţături direct în limba franceză, engleză, germană sau tibetană studenţilor laici şi călugărilor. A studiat îndelung limbile străine, cultura occidentală şi filosofia orientală, îndeosebi învăţăturile lui Buddha şi transmite cunoaşterea sa atât ascultătorilor occidentali cât şi celor tibetani. 

Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu interes!

 


 
!!! Evenimentul va fi transmis live stream pe internet prin site-ul editurii Herald www.edituraherald.ro cu sprijinul Privesc.eu www.privesc.eu 

INTRAREA ESTE LIBERĂ! 
 
(Cine dorește să contribuie, sugerăm o donaţie de 25 RON. Această sumă este destinată exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice şi organizatorice prilejuite de venirea Maeştrilor în România.) 

Înscrieri  & Contact 

E-mail: vlad@edituraherald.ro,  telefon: 0743 05 05 07mai multe detalii pe www.edituraherald.ro şi www.seedsforhappiness.ro 

 

Parteneri media & culturali : Casa de cultură a studenţilor, Asociaţia Buddhistă Theravada din România, Radio România Cultural, România Liberă, Ziarul Ring, Start UB -Platforma de educaţie non-formală, PHILOS - Asociaţia studenţilor din Filosofie, ASPSE - Asociaţia studenţilor la Psihologie, Revista Axis de studii religioase, RomâniaPozitivă.ro, Şapte Seri, Zile şi nopti, Fundaţia Calea Victoriei, Oriens.ro, Think Outside The Box, Miliţia spirituală, AstroCafe.ro, Privesc.eu, Radio Vocea Sufletului Tău. 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd