Home | | Demisia, dle Corlățean!

Demisia, dle Corlățean!

| 03.11.2014

În seara zilei de 2 noiembrie 2014, ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, ministrul de Externe al României, domnul Titus Corlățean, a încercat să explice, în direct la Antena 3, de ce procesul electoral din străinătate s-a desfășurat în condiții cel puțin nefericite. Într-o manieră pur propagandistică, domnul Corlățean a făcut permanent comparații cu anul electoral 2009, susținând că anul acesta au fost suplimentate cabinele de vot pentru Diaspora în mai toate orașele cu populație română semnificativă din străinătate. Este un sofism ieftin și îl asigurăm pe domnul ministru că suplimentarea cabinelor, presupunând că este reală, nu garantează în sine un proces de votare eficient, corect și egal pentru toți cetățenii care vor să își exercite dreptul la vot. Dovadă în acest sens stă prezența în stradă la ore târzii din noapte a mii de cetățeni români din Marea Britanie, Franța, Germania și alte țări care continuă să protesteze vehement față de organizarea execrabilă a alegerilor.

Fiind în imposibilitatea de a furniza explicații verosimile despre proasta organizare a alegerilor în străinătate, Ministrul Corlățean s-a lansat, în mod total surprinzător, într-o diatribă la adresa organizației Miliția Spirituală, pe care o acuză că ar fi jucat rolul de provocator în contextul protestului spontan care a atras sute de persoane în fața sediului MAE din București în seara aceleiași zile. Dorim să-i atragem atenția ministrului Corlățean că, deși Miliția Spirituală este o organizație civică care are ca misiune tocmai mobilizarea conștiinței civice active și a spiritului de solidaritate între cetățeni și că este firesc ca organizația să invite cetățenii la protest atunci când drepturile fundamentale le sunt grav încălcate, elementul cel mai ”provocator” a fost, de fapt, incompetența notorie a guvernului din care face parte. Credem că miile de persoane care au rămas în afara secțiilor de votare revendicându-și legitim dreptul de a vota sunt singurele în măsură să vorbească despre calitatea organizării acestor alegeri. Noi nu facem nimic altceva decât să reafirmăm demnitatea umană, grav călcată în picioare de vremelnicii noștri guvernanți, în general, și în special în ziua de 2 noiembrie 2014. Credem că admonestarea, la o televiziune de casă, a unei organizații nonguvernamentale care militează pentru drepturile civile și politice este sub demnitatea și în afara competențelor unui ministru de Externe al unei țări europene. Suntem foarte surprinși de verva domnului Corlățean, care a fost mult mai discret, în sensul negativ al cuvântului, în probleme de politică externă, în ultimii doi ani. Domnul ministru a dat dovadă în seara alegerilor, pe lângă incompetență, de două tipuri de înclinații antidemocratice: restricționarea dreptului la vot pentru cetățenii din străinătate și criticarea societății civile care s-a ridicat în apărarea acestui drept.

Solicităm prin prezentul comunicat scuze publice din partea acestui demnitar al statului român care nu îi face cinste și DEMISIA imediată din funcția pe care o ocupă, credem noi, în mod fraudulos dacă e să luăm în considerare competențele sale în domeniul politicii externe. În loc să-și ceară scuze miilor de cetățeni care au străbătut chiar și sute de kilometri pentru a vota în secțiile destinate Diasporei, miilor de cetățeni români pe care i-a lăsat ca pe niște cetățeni de mâna a doua să bată pasul mărunt în frigul lunii noiembrie, domnul Titus Corlățean a descins în mahalaua electorală televizată și a făcut afirmații nefondate care îl plasează în incompatibilitate cu lumea politică civilizată. Domnule Corlățean, vă cerem de urgență DEMISIA și vă recomandăm un curs rapid și intensiv de cultură civică participativă!    

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

cetateanu' turmentat , 05.11.2014, 00:29

Tov. Corlatean nu intelege ca presu' le fuge de sub picioare si singura varianta de lucru este sa dea vina pe altii...adevarul este ca mai toate guvernele aflate in campaie electorala nu au avut nici un interes sa ofere conditii umane romanilor din afara dar si din interior...au tinut poporul asta sub pragul minim de civilizatie democratica...atuci cand romanul mai ridica un pic capul..ma refer la cei care sunt curati si inteleg magariile care se fac....organizatiile mafiotizate din politica romaneasca intra in panica...asa este.... hotul striga hotii...nu se poate ca dupa 20 de ani de furaciuni sa nu gaseasca ei 10 milioane de euro pentru a asigura conditii umane de votare...astia au calcat poporul in picioare si vor fi calcati in picioare...va pup pe buletinu' de vot
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd