Home | Editoriale si opinii | Comunicate | | Apel deschis - Spraying History

Apel deschis - Spraying History

Autor:Redacția

| 14.05.2020

Miliția Spirituală împlinește 18 ani de existență și își sărbătorește această aniversare lansând un 

          APEL DESCHIS către artiste și artiști cu preocupări și/sau portofolii relevante în domeniul graffiti și/ sau artă murală, artiști individuali sau colective artistice pentru realizarea a două picturi murale pe pereții interiori ai Facultății de Istorie - Universitatea din București.

Lucrările vor aborda două teme majore ale istoriei recente a României:

- Revoluția din 1989;

- Fenomenul "Piața Universității din 1990"

și vor fi realizate cu tehnici proprii artei stradale, respectiv graffiti, pe pereții dintre parter și etajul 1 (Revoluția din 1989) și dintre etajele 1 și 2 (Fenomenul Piața Universității din 1990) ale Facultății de Istorie. 

Dimensiunile lucrărilor vor fi de 10 m lungime x 6 m înălțime.

Echipa de proiect privilegiază soluții plastice care încurajează integrarea picturilor murale în asamblu arhitectural al clădirii monument istoric a Facultății de Istorie. Palierele nu sunt plane, comportă trepte. Ambii pereți suport comportă ferestre: pe palierul dintre parter și etajul 1 o fereastră de cca 1,3 m lat x1,7 m h. Pe palierul dintre etajele 1 și 2 o fereastră de cca 1,3 lat x 3 m h. Ferestrele trebuie integrate grafic în compoziție. De asemenea, deși lucrările vizează peretele central al fiecărui nivel, se recomandă ca unele elemente ale picturii murale să continue, parțial, pe pereții adiacenți.

Calendarul acțiunii este următorul:

- 14 iunie: termenul pentru depunerea propunerilor; (constând într-un proiect la scara 1:10 și un portofoliu de lucrări);

- 15-20 iunie: selecția juriului (compus din Florentina Nițu - decanul Facultății de Istorie - Universitatea din București; Nona Șerbănescu - artistă, manager cultural, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane; Doina Vella - activistă de patrimoniu, manager de proiect, Mihail bumbeș - istoric, președintele Asociației Miliția Spirituală);

- 21-30 iunie: votul studenților pe cele trei selectate de juriu pentru fiecare temă;

- 1 iulie: se anunță câștigătorii apelului;

- 2 iulie - 24 august: etapa de pregătire internă a artiștilor;

- 25 august - 30 septembrie: relizarea lucrărilor.

Regulamentul concursului se găsește aici:

Fotografii reprezentând spațiul de lucru aici:

Fiecare lucrare câștigătoare va fi premiată cu suma de 8000 lei net.

Propunerile vor consta într-un proiect la scara 1:10 și un portofoliu de lucrări (minim 3, maxim 5). organizatorul pune la dispoziție conceptul istoric și o selecție bibliografică legată de cele două evenimente fiecărui aplicant interesat, pe bază de solicitare prin email la militiaspirituala@gmail.com. Pentru orice întrebări sau informații suplimentare persoanele interesate pot apela la managerul de proiect: Doina Vell - 0787 827 674.

Fiecare artistă/artist sau echipă de artiști poate depune o propunere pentru una sau ambele teme. Materialele (sprayuri) și schelele vor fi puse la dispoziție de asociația Miliția Spirituală.

Miliția Spirituală asigură cazarea artistelor/artiștilor care nu locuiesc în București și transportul doar pe teritoriul Romaniei.

Recomandăm candidaților din București să viziteze locurile înainte de a înainta o propunere.

Proiectul Spraying History este conceput și realizat de Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală, în parteneriat cu Facultatea de Istorie din Universitatea din București și Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane și este co-finanțat de Adminsitrația Fondului Cultural Național.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd