Home | Editoriale si opinii | Comunicate | | Comunicat - Insuportabila banalitate a securismului

Comunicat - Insuportabila banalitate a securismului

Autor:Echipa MS

| 30.06.2017

Cu prilejul ceremoniei de învestitură a guvernului Tudose, am organizat ieri, 29 iunie 2017, un performance în fața porții Palatului Cotroceni pentru a sancționa această periculoasă reconfirmarea a unei frății de nezdruncinat între partidele politice parlamentare, președinte și structurile de informații militarizate. Acțiunea noastră face aluzie și la partidele de tenis jucate pe baza lui Dinu Pescariu de către politicienii-militari Maior, Coldea, Dragnea, Oprea, Ponta & Co. 

Înțelegem prin „securism” tendința din ce în ce mai vizibilă în Statul român de acaparare, de către instituțiile de forță și serviciile secrete, a unor zone din ce în ce mai extinse ale politicului. În timp ce această tendință contravine în mod flagrant valorilor și principiilor democratice occidentale, pe care România pretinde a le fi asumat, constatăm că rezistența societății românești la penetrarea serviciilor secrete este din ce în ce mai slabă. Să fie oare din cauză că prea multe încălcări repetate ale principiilor democratice ne-au anihilat conștiința și capacitatea de a ne opune? Să fie pentru că distanța între Stat și cetățean a devenit atât de mare, încât percepem politicul ca pe ceva străin și deconectat de la viața cotidiană? Să fie o acceptare kafkiană a unei stări de lucruri care, în pofida tuturor eforturilor noastre, pare imposibil de schimbat? 

Miliția Spirituală refuză normalizarea acestei distopii în care, acceptând preluarea Statului de către un aparat securistic infiltrat în toate nivelurile instituționale, devenim cu toții colaboratori la o stare de fapt în care toate practicile și valorile Statului de drept sunt mimate/simulate. Denunțăm blatul unor forțe politice care doar aparent au proiecte de societate concurente, dar care își dau mâna în spatele ușilor închise, sub oblăduirea serviciilor secrete. Denunțăm sacrificarea intereselor pe termen lung ale societății românești pentru satisfacerea unor orgolii politice de moment. Îi chemăm să ni se alăture pe toți cei a căror conștiință recunoaște pericolul pe care îl reprezintă confiscarea viitorului României de către o rețea de interese antidemocratice, netransparente, bazată pe practici și cutume în care caracterul militarizat se articulează perfect cu o structură socială bazată pe rețele de patronaj informal. 

Mai mult ca niciodată, României i se poate adresa mottoul din poezia lui Bertolt Brecht cu care Hannah Arendt își începe Raportul asupra banalității răului: România, „palidă mamă! Auzind vorbele care răsună din casa ta, omul râde. Dar oricine te vede se întinde să apuce cuțitul ca la vederea unui hoț”. 

Mai multe imagini de la performance-ul de ieri aiciaici și aici.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd