Home | | Nesupunere civică - despre datoria de a nu te supune

Nesupunere civică - despre datoria de a nu te supune

Autor:Redacția

| 22.10.2012

Echipa CRIM* te invită din nou la un CRIM Café exploziv, pe data de 24 octombrie, ora 19:00, la Comunitatea CRIM de pe strada Dianei nr. 4.

Îți place să se ia decizii în numele tău, fără să fii consultat(ă)? E ok ca guvernul să facă politici publice care te afectează și pe care să ți le impună, fără să fii inclus(ă) în procesul decizional?Reacționezi bine la legile injuste? Dacă răspunsul la aceste întrebări este „da”, atunci nu ai nici un motiv să vii la următorul CRIM Café.

Dacă răspunsul este „nu”, îns

eamnă că te-ai întrebat, ca și noi, măcar și o singură dată, ce-ți rămâne de făcut în fața unei legi injuste, a unei guvernări care te sfidează, în fața unor nedreptăți flagrante comise în numele și sub acoperirea legii. Așadar ai toate motivele să fii prezent pe 24 octombrie, ora 19.00, pe Dianei 4.

CRIM Café este un concept de laborator social alternativ, menit să stimuleze dialogul liber între participanți și să încurajeze gândirea critică și luările de poziție pe teme majore ale societății românești.

CRIM Café 4 va aborda o temă care ar trebui să fie, din păcate, foarte actuală: nesupunerea civică! Într-un peisaj politic și social în care devine din ce în ce mai greu să ne facem auzite vocile în calitatea noastră de cetățeni, se impune aflarea unor noi metode de input politic și contestare care să scuture indiferența autorităților publice.

În primul rând, ne propunem să comitem o atât de necesară clarificare terminologică. Ce este nesupunerea civică? Este ea ilegală sau imorală? Există sau nu diferențe între actele de nesupunere civică și delincvența de drept comun? Dar față de actele revoluționare? Apoi, vom încerca să identificăm rolul acestui tip de acțiune în societate și consecințele ei. Ce exemple de nesupunere civică avem? Cum se justifică această poziție? Care ar trebui să fie poziția judecătorului, cel care aplică, dar uneori și interpretează legea, față de cei care au comis acte de nesupunere civică? Există nesupunere civică în România? Ar trebui să existe?

La toate aceste clarificări poți contribui în primul rând tu, cel care ai răspuns cu „nu” la întrebările puse în deschidere.

Seara va începe cu proiecția filmului "Martin Luther King Jr.: A Historical Perspective". Vor mai anima dezbaterea Adrian Dohotaru - activist social, autorul cărții "Protestatarul. O istorie participativă" (care va fi prezentată cu această ocazie); Alfred Bulai (sociolog), Diana Hatneanu avocat (director APADOR CH) și Ruxandra Ivan (gazda evenimentului din partea Miliției Spirituale și politolog). 

CRIM Café este un open event, vă așteptăm cât mai mulți și cât mai aprigi în dezbatere!

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd