Home | | Natură moartă cu concurs trucat

Natură moartă cu concurs trucat

Autor:Redacția

| 06.01.2013

sursa foto:cotidianul.ro

„Este firesc ca la încheierea unui an să se facă un bilanţ și să se pregătească viitorul”, spune Andrei Marga pe site-ul ICR, cu un rânjet prevestitor de epidemii necunoscute. Concursul organizat de prăvălia dumnealui culturală pentru ocuparea unor posturi de referenți și directori adjuncți în străinătate a fost, la propriu, o mascaradă demnă de filmele propagandistului abia stins (dar jelit cu patos oficial și național).

Facts – partea I:

     
  • Candidații depun onest dosarele, dau bani din buzunarul propriu pentru acte, legalizări, caziere (etc.), fac una bucată proiect cultural beton cu buget și tot dichisul. Aplică!
  •  
  • Prin 19-20 decembrie, candidații recepționează e-mail-uri banale de confirmare a primirii și li se dau numere de concurs.
  •  
  • Pe site-ul ICR este anunțată data desfășurării concursului, respectiv proba a II-a: interviurile! [Între 7 – 11 ianuarie 2013].
  •  
  • Candidații pleacă liniștiți în vacanțe, își scriu pe șervețele rezoluțiile de Anul Nou și așteaptă cuminți să fie anunțați: fie că nu au ajuns în etapa de interviuri, fie că după 7 ianuarie vor fi programați pentru acest tip de rutină.
  •  
  • Surpriză: Vineri – 4 ianuarie a.c. – apare pe site-ul ICR lista completă a câștigătorilor! 
  •  
  • Bun, bun, felicitări domnilor și domnițelor norocoși, dar de unde ați apărut? După ce set de reguli ați jucat? Ați stat cumva pe Skype la trecerea dintre ani, supuși tirului de întrebări al bravilor ICR-iști bucureșteni? Ați reușit? N-ați reușit? Oare chiar ați aflat că ați fost numiți? Poate nici nu v-ați manifestat intenția de a lucra în aceste posturi... întrebări cât se poate legitime pe un fond cât se poate de obscur...
  •  
  • Interpelat în legătură cu subiectul, Andrei Marga spune senin pe Realitatea TV (5 ianuarie a.c.: www.realitatea.net/andrei-marga-si-icr-acuzati-ca-aranjeaza-concursurile-pentru-posturile-in-strainatate_1084900.html) că respectivul concurs „s-a desfășurat conform regulilor, nu e niciun mister”. Alo, domnul Marga! Dumneavoastră ați stabilit regulile și le-ați lăsat la vedere pe site-ul ICR (există print screen-uri de vă gândiți cumva să igienizați locul), ce anume nu înțelegeți? Mister e poate doar acest Alzheimer instituțional... 

Facts – partea a II-a:

Povestea prinde deja pe rețelele de socializare un contur cât se poate de evident: 

Sub titlul Nici eu n-am ce face// Lista lui Marga: „dintre noii directori adjuncţi şi referenţi aleşi de Marga (înainte de etapa interviurilor, programată după 7 ianuarie), una e fostă şefă în comitetele şi comiţiile studenţeşti de la UBB pe vremea cînd Marga era rector, alta e doctorandă la UBB, alta a făcut un master la studii europene/UBB, altul (referent la New York) e directorul Operei din Cluj, alta apare pe lista de susţinători «Maryland women for Mitt Romney», altul e vicepreşedintele partidului conservator din diaspora”...

Sau: „as mai completa cu faptul ca «invingatoarele», viitoare referente la Praga si Roma, sunt chiar persoanele care s-au ocupat administrativ de dosarele concursului (mai degraba mascaradei)... pe principiul «cine imparte, parte isi face»”

 

Probabil 99% din respondenții unui sondaj pe subiect ar spune cu ochii închiși că aleșii pseudo-concursului sunt, într-un fel sau altul, conectați la rețeaua de amicalități, cumetrii, pay-backs și alte peșcheșuri a noii conduceri ICR. Bon! Domnul Marga vrea probe... păi să i le dăm. Pentru un tablou complet al arborelui ICR-ist rugăm autoritățile, presa, vecinii de scară să se autosesizeze (sic). Noi oferim doar un biet exemplu, cu informații din varii surse (doar nu suntem cu toții spălați pe creier, domnule Marga).

 

Domnule Andrei Marga,

Ați auzit cumva de noul director-adjunct de la ICR New York? Doamna Mihaela Voineagu-Cropsey vă spune ceva? Vă zicem noi: tocmai ați pus-o pe site-ul ICR la rubrica „premianți”. Nimic rău până aici (poate mai puțin cele 7 puncte de mai sus, dar să trecem și peste asta... detalii). Dacă stați puțin liniștit, poate vă veți aminti totuși că sunteți prieteni de familie. Poate vă veți aminti că soțul dumneaei – Seth Cropsey –, deține un doctorat onorific la Universitatea Babeș-Bolyai pe care tocmai dumneavoastră o păstoreați la data fericitului eveniment. Pentru mai multe detalii despre republicanul Seth Cropsey, consilier al lui Mitt Romney, e suficient să facem un click aici: mediamatters.org/blog/2012/10/19/wall-street-journal-non-disclosure-strikes-agai/190767 Dar asta este problema dumnealui, să fie perfect sănătos. Problema dumneavoastră, domnule Andrei Marga, este că nu prea vă mai amintiți mare lucru despre nimic. Să ne întoarcem însă la proaspăt unsa doamnă Mihaela Cropsey... poate ne explicați domniile voastre – Andrei Marga, Vladimir Simon, Mihai Milca sau Octavian Hoandră – care au fost criteriile numirii acestei doamne? Pentru că, în mod cert, nu a stat la coada candidaților de la București. Care sunt calitățile sale manageriale? Ce experiență deține în acest domeniu? Unde a lucrat în țară până la plecarea în State? Unde a lucrat în SUA până la această numire? 

 

Bun, aveți spate republican (presumably), dar de ce vă bateți joc de oameni și reguli? De ce sfidați public morala și toate principiile jocului democratic?

De fapt singura glăsuire mai publică a doamnei Mihaela am găsit-o și noi aici, tot cu un click: www.miscarea-aradeana.ro/node/349/activism_report (cităm din dânsa: „Oare de ce se distruge tara noastra cu buna stiinta? Corul filarmonicii trebuie salvat. Si nu numai. Aveti grija de cultura romaneasca. Prin ea ne putem scoate capul; in lume. Nu prin cei care ne reprezimta la nivel politic. Sunt o rusine. Nu sunt in primarie destui oamani care iau bani fara sa faca nimic? Dragi aradeni, voi i-ati votat. Sper ca la alegerile viitoare acest PD-L sa fie doar o amintire neplacuta. Si sa nu uitam ca si invatamantul e la pamant”).

 

Acum, în încheiere, domnule Marga, avem și noi o altă întrebare marca Voineagu-Cropsey: oare de ce distrugeți cultura română cu bună știință? Corul contestatarilor domniei voastre trebuie salvat (și nu numai), abia asta e democrație și normalitate. E păcat, domnule Marga, e mare păcat, pentru că dumneavoastră ne reprezentați la nivel politic și ar trebui să fiți, din contră, o binecuvântare. În orice caz, suntem ferm convinși că experiența doamnei Cropsey la ICR New York îi va lăsa doar amintiri plăcute... 

Cu destul de puțină stimă,

Redacția

 

PS: Veți primi sute de contestații în legătură cu măsluirea concursului, nu vă neliniștiți! Procesele nu sunt nici ele excluse, în pofida lehamitei candidaților. 

PPS: Vom sta cu ochii pe toate ICR-urile ca nu cumva vreo/ vreun astfel de doamnă/ domn de familie bună să-și asume și pună în practică vreunul din proiectele candidaților-mai-fraieri.

PPPS: Ați început prost anul. Așa să vă meargă!       

 

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Gelu , 06.01.2013, 13:47

Glumetzule! linkul asta e din noiembrie 2012: http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/concurs-pentru-ocuparea-unor-posturi-la-institutele-culturale-romane-din-strainatate-actualizare.html
Nu scrie nimic de departajare prin interviu in caz de egalitate. Evident ca vor incerca sa "prosteasca in fatza" pe toata lumea
 

Glumetzu , 06.01.2013, 13:32

Am intrat si eu de curiozitate pe sait-ul ICR si citesc urmatoarele:

"Comisia, alcătuită conform legii, a analizat dosarele de concurs și a stabilit, în conformitate cu regulamentul anunțat, candidații eligibili. În cazul în care candidații au fost la egalitate va fi organizat interviu, conform regulamentului, în intervalul 7-11 ianuarie 2013. "

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/desemnari-de-directori-adjuncti-si-referenti-la-institutele-culturale-romane-din-strainatate.html

Asadar numai si numai in caz de egalitate ar fi intervenit interviul. Nu neg posibilitatea ca acest comunicat sa se fi dat ulterior pentru a masca o posibila magarie, de aceea as fi curios de print-screenuri.
 

Alexandra , 06.01.2013, 13:11

cine a vorbit de scuzarea prezentului? dar, sa vii acum ca o fata mare si sa-ti dai ochii peste cap ca s-a trucat un concurs, cand de fapt asta e regula...ce stomac sa ai pentru asa ceva? As vrea sa vad ca cineva critica acest sistem independent de orice context politic, sa vad macar un intelectual care se ridica sa tipe impotriva masluirii concursurilor fara sa aiba vreun interes cat se poate de concret. Cat despre gasca lui HRP, ea a fost inlocuita pentru ca a fost antrenata in valul de antipatie fata de Basescu. Gasca respectiva era numita politic, la fel ca si actuala. Trebuia sa tina vesnic? Trebuia sa stea HRP de-a pururi la conducerea ICR?
 

berenger , 06.01.2013, 12:44

„ce sa-ti povestesc, concursurile pentru ocuparea functiilor publice in Romania, nu sunt pe bune....ce revelatie...”
in tara relativismului vesel, ce mai conteaza inca o aberatie: folosim trecutul ca sa scuzam prezentul. dar io am o intrebare pentru uselistii mareti: daca anteriorii n-au fost buni, de ce au fost inlocuiti cu oameni care fac la fel? inlocuim un rau cu unul si mai mare? inlocuim gasca lui hrp cu gasca lui marga, asta e ideea mareata de reforma? pana una alta, politrucii lui hrp erau competenti. ce se intampla acum la icr e bulibaseala curata.
 

Alexandra , 06.01.2013, 12:29

Acest gen de coincidente nu e singular. Domnul Neamtu de pilda, l-a avut ca evaluator in prima etapa pe domnul Stanomir, iar in comisia jurizata din State, de care ati pomenit, pe domnul Tismaneanu. Este exact echipa de mai tarziu de la IICCMER. Nu pot totusi sa scap de impresia de burse date intre "oameni de-ai casei". (Ceea ce nu vrea in niciun caz sa insemne ca nu ma astept ca sub Marga sa se intample fix la fel. As vrea totusi sa aud o pledoarie pentru transparentizarea concursurilor de orice fel, la nivel general, o pledoarie sincera, care sa nu aiba niciun fel de iz politic).
 

Ivan , 06.01.2013, 12:00

Este adevărat că suntem colege, însă nu e un secret pentru nimeni că relațiile mele cu d-na Oțoiu nu sunt neapărat dintre cele mai calde. Întâmplarea face însă că dosarul d-nei Oțoiu la concursul respectiv era imbatabil.
 

Gelu , 06.01.2013, 11:57

ok, multumesc de exemplu. asta tot nu inseamna ca acel concurs a fost aranjat, e poate o nefericita coincidenta. nu cred ca respectiva comisie a fost "facuta" pt a iesi cineva anume, dupa cum nu cred nici ca cineva (oricine) ar trebui sa se abtina de la a mai aplica undeva pt simplul fapt ca se stie intamplator cu vreunul din membrii comisiei. repet, e just sa va puneti acest gen de intrebari, dar in afara de constatarea pe care ati facut-o, altceva nu exista. in plus, din ce stiu, bursele WWC au in etapa a 2-a o jurizare direct in State, cu o alta comisie.
referitor la ICR-ul de azi, acolo nici macar nu a mai fost vorba de concurs... asta e problema de fond!
 

Alexandra , 06.01.2013, 11:43

pai uite, iti dau un exemplu de pe site, care-mi vine acum in minte. Pentru bursele oferite tinerilor cercetatori in 2010, au facut parte din comisia de evaluare Prof. Dr. Georgeta Ghebrea
Conf. Dr. Felicia Waldman
Lector Dr. Ruxandra Ivan
Printre candidatii declarati castigatori, o gasim pe Damiana Gabriela Oţoiu, care ce sa vezi, preda in aceeasi facultate cu doua dintre membrele comisiei. Dar sunt sigura ca a fost pe bune concursul, nici o indoiala ca stimatele colege ale doamnei Otoiu ar fi evaluat pe toata lumea la fel.
http://www.icr.ro/bucuresti/burse-si-rezidente/bursele-institutului-cultural-roman-la-woodrow-wilson-international-center-for-scholars-washington-dc-sua.html
 

Claudia , 06.01.2013, 11:40

Poate ar fi bine ca cei care au participat la concurs si vor sa conteste procedura sa se adune si sa faca o contestatie comuna. Oricum angajarile depind de MAE, nu de ICR si ei trebuie sa-si dea acceptul.
 

Gelu , 06.01.2013, 11:31

duduia Alexandra! ce faceti aici? relativizati eticul sau ce? oamenii astia semnaleaza un caz penal si matale o dai ca asa e peste tot... daca ai dovezi ca pe vremea lui HRP s-au trucat concursuri, arata domnule ceva. altfel e doar gargara de 2 lei. facts, dear, facts! e negru pe alb
linkul pt Raluca: http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/concurs-pentru-ocuparea-unor-posturi-la-institutele-culturale-romane-din-strainatate-actualizare.html
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd