Home | | Sunteţi pe drumul cel bun, domnule Preşedinte…

Sunteţi pe drumul cel bun, domnule Preşedinte…

Autor:Mihnea Anastasiu

| 25.01.2012

Văzându-l pe preşedintele Băsescu ieri seară înecându-se în lacrimi şi cu vocea tremurândă în timp ce înfiera discursul Opoziţiei ca fiind inspirat de poziţiile lui Vladimir Voronin, ai fi putut crede că Preşedintele este în pragul unei crize de nervi şi că va răbufni din minut în minut împotriva conspiraţiei ruseşti care urmăreşte să destabilizeze România.

Observăm însă că preşedintele, PDL şi tot sistemul pe care îl patronează, par a fi totuşi pe drumul cel bun. De la începutul protestelor, Guvernul a retras proiectul de lege a sănătăţii, Raed Arafat a fost reinstalat la Ministerul Sănătăţii, Teodor Baconschi a fost revocat din funcţie, iar decizia de azi a Curţii Constituţionale a fost că alegerile locale nu pot fi comasate cu cele parlamentare, ceea ce înseamnă că vom avea oricum alegeri locale în mai sau iunie. 

Iată că protestele contează şi obţin rezultate concrete. Iar alăturarea unei părţi tot mai mari a populaţiei protestatarilor va determina guvernanţii să ofere concesii tot mai mari şi mai substanţiale. 

Pentru a uşura misiunea preşedintelui, îi oferim aici un set minimal de măsuri care, suntem convinşi, vor face românii mult mai fericiţi, cel puţin pe termen scurt:

  1. Modificarea legii partidelor pentru a uşura condiţiile de înfiinţare a unor noi formaţiuni politice.
  2. Modificarea legislaţiei electorale pentru a coborî pragul electoral şi a sparge monopolul partidelor parlamentare.
  3. Adoptarea unei legi a lustraţiei care să interzică accesul în funcţii publice a foştilor activişti comunişti, a foştilor securişti, a informatorilor Securităţii, a celor cercetaţi în dosare de corupţie, a traseiştilor politici.
  4. Interzicerea migraţiei politice. Demisia dintr-un grup parlamentar să atragă cu sine declanşarea de alegeri înainte de termen în colegiul respectivului parlamentar, acesta fiind înscris din oficiu în cursa electorală.
  5. Demiterea actualului ministru de interne Traian Igaş pentru abuzurile comise de Jandarmerie în ultimele două săptămâni şi numirea unui ministru de interne care să reprezinte societatea civilă şi să garanteze corectitudinea viitoarelor alegeri.

Ceva ne spune însă că Preşedintele va vorbi despre cu totul altceva în „intervenţia sa cu românii” …

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd