Home | | Miliţia Spirituală cere autorităţilor statului să renunţe la practicile de poliţie politică

Miliţia Spirituală cere autorităţilor statului să renunţe la practicile de poliţie politică

Autor:Redacţia

| 05.03.2012

Mihail Bumbes-Piata Universitatii. Foto: Tudor Vintiloiu

Update 1: Biroul de Control al IPJ Argeş s-a sesizat în urma apariţiei în presa a comunicatului publicat de Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, în data de 5 martie 2012. 

Amintim că în data de 5 martie 2012, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a întreprins o acţiune de „poliţie politică” împotriva preşedintelui Asociaţiei Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, prin intimidarea familiei acestuia. În urma preluarii comunicatului de presă, în media online în special, Biroul de Control al IPJ Argeş s-a sesizat şi a pornit o investigaţie privind comportamentul necorespunzator al celor patru angajaţi ai IPJ Argeş. 

Astăzi, 8 martie 2012, în jurul orei 12.00, o echipa a Biroului de Control IPJ Argeş formată din comisar-şef Constantin Ionescu şi un subcomisar a descins în locuinţa parinţilor lui Mihail Bumbeş pentru a le lua o declaraţie cu privire la cele întamplate în ziua de 5 martie 2012. Dupa declaraţia luata mamei, singurul martor al abuzului – tatăl lui Mihail – a cerut celor doi angajaţi ai IPJ o lămurire privind temeiul legal şi comportamentul abuziv al celor patru agenţi de poliţiei. Comisarul-şef, Constantin Ionescu, le-a raspuns că Biroul de Control IPJ Arges nu se poate pronunţa cu privire la temeiul legal al acestei acţiuni, pentru că se ocupă strict de comportamentul organelor de poliţie. Ionescu le-a mai precizat că acest tip de comportament reprezintă, fără discuţii, "o forma de intimidare". 

După vizita celor doi comisari, Mihail Bumbes, l-a contactat pe comisarul-şef Constantin Ionescu, care i-a reconfirmat cele spuse parinţilor lui. Lui Mihail i s-a precizat de asemenea că pentru a afla temeiul legal pentru desfasurarea acţiunii din ziua de 5 martie 2012, trebuie să facă o cerere la IPJ Argeş. 

Având în vedere cele declarate de comisarul-şef Constantin Ionescu, angajat al Biroului de Control (referitor la "formele de intimidare" utilizate de cei patru angajaţi ai IPJ Argeş), Asociaţia Miscarea Civică Miliţia Spirituală condamnă încă o dată abuzurile şi practicile specifice unui stat totalitar. Pentru a afla temeiul legal al acţiunii întreprinse în data de 5 martie 2012, Mihail Bumbes va depune o sesizare la IPJ Argeş.

.............................................................................................................................

Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală condamnă acţiunea de poliţie politică pe care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a întreprins-o astăzi, 5 martie 2012, împotriva preşedintelui Asociaţiei, Mihail Bumbeş, prin intimidarea familiei acestuia. 

În jurul orei 11.30, o echipă de patru angajaţi ai IPJ Argeş a descins în localitatea Curtea de Argeş, acolo unde a interogat mai mulţi vecini cu privire la o presupusă deţinere de către Mihail Bumbeş a unei arme de foc. După discuţiile avute cu vecinii, aceştiau au sunat la uşa familiei Bumbeş, unde au discutat cu mama acestuia. Ea le-a precizat că Mihai nu deţine niciun fel de armă şi că dacă au întrebări cu privire la fiul său, îl pot contacta personal. În momentul în care mama lui Mihai a refuzat legitim să le mai răspundă la întrebări de genul: „cât de des vine acasă”, „de când nu a mai fost acasă”, „dacă are maşină şi carnet de conducere”, „numărul de telefon”, „adresa din Bucureşti” etc., aceştia au ameninţat-o şi şantajat-o cum că este cazul să se prezinte la Piteşti pentru a da declaraţii, în caz contrar fiul său având de suferit. 

Menţionăm că preşedintele asociaţiei nu deţine nicio armă de foc şi că niciodată nu a făcut vreun demers în vederea achiziţionării vreuneia. 

Credem că motivele reale pentru care aparatul poliţienesc al statului a recurs la metode de intimidare sunt: participarea la acţiunile de prostest din Piaţa Universităţii; tentativa organizaţiei noastre de a protesta în Parlament la discursul preşedintelui României, miercuri, 7 martie; campania pe care Miliţia Spirituală se pregăteşte s-o declanşeze pentru deconspirarea fostei Securităţi prin modificarea legii de funcţionare a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ş.a.m.d. 

Având în vedere faptele relatate mai sus,care sunt mai degrabă tipice unui sistem totalitar, Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală solicită instituţiilor abilitate să se autosesize pentru identificarea şi atragerea răspunderii penale asupra celor 4 poliţişti care au recurs la intimidarea familiei preşedintelui organizaţiei.

Mai multe detalii: militiaspirituala@gmail.com 

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Catrinel , 09.03.2012, 13:05

In primul rand - sunt o doamna, nu un domn. In al doilea rand, eu spun salata si dvs spuneti varza. Deci, ne aflam in imposibilitatea unui dialog. Eu vorbesc principal, dvs imi pare ca aveti ceva personal cu dnul Bumbes, lucru care ma depaseste, drept pentru care nu mai am ce sa mai spun. Cand reusiti sa depasiti problemele personale, imi puteti scrie sa vorbim despre principii intr-un dialog asumat de ambele parti. Pana atunci, toate cele bune!
 

Sanchez , 09.03.2012, 08:28

Da, mai bine sa-l lasam pe bumbes sa se oftice... oricum, la modul pueril si autovictimizator cum trateaza afacerea, sigur o sa mai castige un card de suporteri... una-doua, romania stat politienesc... ca ti-au venit doi de la politie la usa, gata, sicane etc... taman la el au venit la usa, nu si la altii de la demonstratie... misto, n-am ce zice... in ceea ce priveste apelul la solidaritate, domnu catrinel, sa-mi permite-ti sa am anumite rezerve in aceasta privinta... si sa aleg cu cine sa fiu solidar si cu cine nu, chiar daca per total revendicarile sunt aceleasi...
 

Catrinel , 08.03.2012, 16:46

Se numeste buna credinta in declaratiile unei persoane, care intamplator este si Presedintele unei organizatii non-guvernamentale, deci cred ca va puteti dovedi si singur veridicitatea declaratiilor. Puneti mana pe telefon si sunati la IPJ Arges :) Pana atunci eu prefer sa dau buna-credinta spuselor unui om pana la proba contrarie. Asa este si la judecata - prezumtia de nevinovatie a acuzatului pana la proba contrarie ;) Iti trebuie bun simt, nu cine stie ce cunostinte academice pentru a fi de acord cu acest fapt asumat prin lege. Pana atunci, sper ca vom putea depasi teoriile conspirationiste.
 

Sanchez , 08.03.2012, 14:09

Da, nu voi raspunde lui bebe duru exact din motivul anuntat de el. In privinta lui Bumbes, produceti dvs. dovezile ca s-a comis un abuz de catre fortele de ordine asupra familiei acestuia, in afara de simpla afirmatie a lui Bumbes, stimate catrinel, si dupa aia veniti cu astfel de afirmatii. Oricine poate afirma ca a fost calcat in absenta de politie, care i-a luat familia la intrebari, nu ?
 

catrinel , 07.03.2012, 18:30

Atata timp cat aduceti acuzatii grave - cum ar fi faptul ca Mihai Bumbes ar minti prin declaratiile lui, ar trebui sustinute de dovezi. Una este sa ne exprimam opiniile, alta este sa aducem acuzatii grave nesustinute de dovezi, doar cu intentia de a discredita. Presa este si acum la proteste, nu s-a evaporat. Daca v-ati concentra acest tip de energie spre directia care trebuie - acolo sus, unde e nevoie, am fi mult mai departe acum. Nu degeaba se striga insa Solidaritate la Universitate. E mai mult un indemn, decat o constantare. Revenind. Ceea ce a patit Mihai Bumbes este un abuz, care se intampla constant in diferite feluri. Sa vorbim doar de lista de exemple din ianuarie 2012 pana acum? Nu-ti ia nimeni gatul daca protestezi azi in Romania?? Serios??? Ma faci sa rad. Vorbim de suporteri care au devastat la Unirea?? Ce?? Un chiosc si o banca? Pai in ultimii 22 de ani ne-a fost devastata tara!!!! Revenind la solidaritate - cred ca bat eu campii prea mult. Imi aduc aminte ca niciunul din baietii Rezistentei din munti anticomuniste nu a fost prins de securitate fara a fi tradat de sateni. Asta spune multe!
 

bebe duru , 06.03.2012, 21:33

Bai Sanchez pe prosti nu ii ia nimeni in seama.
 

Sanchez , 06.03.2012, 17:29

Aha ! Deci politia n-a avut alta treaba decat sa lucreze la intimidare cu familia "respectabilului" Bumbes, ca o consecinta a faptului ca a mai aparut odata de fata cu presa la proteste la Universitate si, odata presa plecata, s-au evaporat si cei de la Miscarea Civica Militia Spirituala. Idem si in cazul protestului de la Facultatea de Istorie, in care Bumbes oferea cu larghete declaratii presei - (I)realitatea daca nu ma insel - apoi a facut cale intoarsa dupa izbucnirea scandalului, in care s-a trecut peste ASID ca for tutelar al protestelor de o parte dintre studentii prezenti ce refuzau sa fie masa de manevra pentru a-i face suprafata ligii si lui Bumbes care iar a scos de la naftalina trecutul sau de protestatar "angajat" - depinde cine il plateste, ultima data Oprea, parca. Nu pot sa cred ca oameni seriosi, cum imi place sa-i cred pe cei de la Salvati Rosia Montana, cred gogosile de mai sus. Si eu am fost la manifestatie, si alaturi de mine au mai fost o carca de oameni, nu doar cei de la Militia Spirituala, si nu s-au cautat la mine acasa arme care nu exista, nici nu mi-au fost luati parintii la intrebari, nici nu m-au monitorizati serviciile la baie, sa ma filmeze cand stau pe closet, sa-mi publice moaca, sa aiba lumea de ce rade. Protestul e o forma de manifestare a dezacordului fata de o anumita situatie grava din societate, si pe chestia asta nu-ti ia nimeni gatul, exista libertate de exprimare. Dar una este protestul, si alta incitarea la revolta si la nesupunere civica - Bumbes a luat apararea suporterilor "onesti" care au devastat la Unirea, dar asta nu se mai spune, nu-i asa, astea sunt manipularile presei, nu-i asa Mihai ? Comic faptul ca v-ati gasit taman voi sa dati cu piatra... ca sa nu mai continui, ma umfla rasul.
P.S. Am postat chestiile astea , dar cred ca e pierdere de vreme, bajetii de la Militia Spirituala oricum sterg acele comentarii care nu sunt "pe linie"... adica nu le dau apa la moara "protestelor lor", "implicarii civice"...
 

adrian , 06.03.2012, 10:31

Cred ca trebuie facute doua lucruri in astfel de situatii: inregistrate cu telefonul persoanele respective si adresarea rugamintii de a pune acele cereri in scris - frecventa vizitelor acasa, solicitarea de a veni la sectie si pentru ce motive - cu nume, grad si semnatura. Daca erau de la politie si nu stiau "adresa de la Bucuresti" inseamna ca stam bine cu bazele de date si trebuie "sa avem incredere si siguranta" in politie.
 

Calin , 06.03.2012, 08:42

Am considerat mereu că denumirea folosită de voi conține o mare doză de ironie și ideea că, totuși, putem privi cu o oarecare detașare înțeleaptă trecutul. Dar milițieni și securiști mișună prea mult prin spațiul carpato-danubiano-pontic, iar întâmplarea de mai sus e un exemplu. Oamenii ăia care lucrează la intimidare chiar merită puși cu botul pe labe!
 

Cornel Vîlcu , 06.03.2012, 07:44

"Întâmplarea" asta, băieţi, nu spune nimic altceva decât că lucrurile pe care aţi reuşit să le faceţi până acum dor şi sperie autorităţile la un nivel înalt... O-ncurajăm pe mama lui Mihai (şi îi recomandăm ca, data viitoare, să îi trimită pe poliţai de-a dreptul la origini - adică la inspectorat, fireşte) şi vă felicităm că aţi intrat în zona celor 'aleşi', persecutaţi de aceşti nenorociţi.

A, şi sunt convins că opinia mea e împărtăşită de prietenii de la "Salvaţi Roşia Montană". Suntem alături de voi.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd