Home | | Miliţia Spirituală cere autorităţilor statului să renunţe la practicile de poliţie politică

Miliţia Spirituală cere autorităţilor statului să renunţe la practicile de poliţie politică

Autor:Redacţia

| 05.03.2012

Mihail Bumbes-Piata Universitatii. Foto: Tudor Vintiloiu

Update 1: Biroul de Control al IPJ Argeş s-a sesizat în urma apariţiei în presa a comunicatului publicat de Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, în data de 5 martie 2012. 

Amintim că în data de 5 martie 2012, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a întreprins o acţiune de „poliţie politică” împotriva preşedintelui Asociaţiei Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, prin intimidarea familiei acestuia. În urma preluarii comunicatului de presă, în media online în special, Biroul de Control al IPJ Argeş s-a sesizat şi a pornit o investigaţie privind comportamentul necorespunzator al celor patru angajaţi ai IPJ Argeş. 

Astăzi, 8 martie 2012, în jurul orei 12.00, o echipa a Biroului de Control IPJ Argeş formată din comisar-şef Constantin Ionescu şi un subcomisar a descins în locuinţa parinţilor lui Mihail Bumbeş pentru a le lua o declaraţie cu privire la cele întamplate în ziua de 5 martie 2012. Dupa declaraţia luata mamei, singurul martor al abuzului – tatăl lui Mihail – a cerut celor doi angajaţi ai IPJ o lămurire privind temeiul legal şi comportamentul abuziv al celor patru agenţi de poliţiei. Comisarul-şef, Constantin Ionescu, le-a raspuns că Biroul de Control IPJ Arges nu se poate pronunţa cu privire la temeiul legal al acestei acţiuni, pentru că se ocupă strict de comportamentul organelor de poliţie. Ionescu le-a mai precizat că acest tip de comportament reprezintă, fără discuţii, "o forma de intimidare". 

După vizita celor doi comisari, Mihail Bumbes, l-a contactat pe comisarul-şef Constantin Ionescu, care i-a reconfirmat cele spuse parinţilor lui. Lui Mihail i s-a precizat de asemenea că pentru a afla temeiul legal pentru desfasurarea acţiunii din ziua de 5 martie 2012, trebuie să facă o cerere la IPJ Argeş. 

Având în vedere cele declarate de comisarul-şef Constantin Ionescu, angajat al Biroului de Control (referitor la "formele de intimidare" utilizate de cei patru angajaţi ai IPJ Argeş), Asociaţia Miscarea Civică Miliţia Spirituală condamnă încă o dată abuzurile şi practicile specifice unui stat totalitar. Pentru a afla temeiul legal al acţiunii întreprinse în data de 5 martie 2012, Mihail Bumbes va depune o sesizare la IPJ Argeş.

.............................................................................................................................

Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală condamnă acţiunea de poliţie politică pe care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a întreprins-o astăzi, 5 martie 2012, împotriva preşedintelui Asociaţiei, Mihail Bumbeş, prin intimidarea familiei acestuia. 

În jurul orei 11.30, o echipă de patru angajaţi ai IPJ Argeş a descins în localitatea Curtea de Argeş, acolo unde a interogat mai mulţi vecini cu privire la o presupusă deţinere de către Mihail Bumbeş a unei arme de foc. După discuţiile avute cu vecinii, aceştiau au sunat la uşa familiei Bumbeş, unde au discutat cu mama acestuia. Ea le-a precizat că Mihai nu deţine niciun fel de armă şi că dacă au întrebări cu privire la fiul său, îl pot contacta personal. În momentul în care mama lui Mihai a refuzat legitim să le mai răspundă la întrebări de genul: „cât de des vine acasă”, „de când nu a mai fost acasă”, „dacă are maşină şi carnet de conducere”, „numărul de telefon”, „adresa din Bucureşti” etc., aceştia au ameninţat-o şi şantajat-o cum că este cazul să se prezinte la Piteşti pentru a da declaraţii, în caz contrar fiul său având de suferit. 

Menţionăm că preşedintele asociaţiei nu deţine nicio armă de foc şi că niciodată nu a făcut vreun demers în vederea achiziţionării vreuneia. 

Credem că motivele reale pentru care aparatul poliţienesc al statului a recurs la metode de intimidare sunt: participarea la acţiunile de prostest din Piaţa Universităţii; tentativa organizaţiei noastre de a protesta în Parlament la discursul preşedintelui României, miercuri, 7 martie; campania pe care Miliţia Spirituală se pregăteşte s-o declanşeze pentru deconspirarea fostei Securităţi prin modificarea legii de funcţionare a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ş.a.m.d. 

Având în vedere faptele relatate mai sus,care sunt mai degrabă tipice unui sistem totalitar, Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală solicită instituţiilor abilitate să se autosesize pentru identificarea şi atragerea răspunderii penale asupra celor 4 poliţişti care au recurs la intimidarea familiei preşedintelui organizaţiei.

Mai multe detalii: militiaspirituala@gmail.com 

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Andrei , 06.03.2012, 07:19

Binele invinge ma, toata lumea stie ca binele invinge!! Never give up guys.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd