Home | | Despre o țară din fundul Europei

Despre o țară din fundul Europei

Autor:Țăranul Bucur

| 21.02.2013

Ceea ce s-a petrecut ieri la MȚR nu mai constituie un simplu act izolat al unor decerebrați fundamentaliști, ci expresia profundă a înapoierii unei societăți intrate în lumea occidentală pe ușa din dos. Dar bon, să zicem că nu suntem singurii retarzi ai Europei. Asta nu scuză, ci, din contră, oferă o imagine mai largă a unui fenomen cu explicații complicate. În țările europene cu mentalitate retrogadă, legiferarea homosexualității se prezintă după cum urmează - pe țări (și alfabetic): 

Belarus - homosexualitatea e scoasă din codul penal în 1994 (nicio legislație însă împotriva discriminării la angajare)

Bulgaria - scoasă din codul penal în 1968 (discriminarea la angajare - abolită în 2003)

Letonia - scoasă din codul penal în 1992 (discriminarea la angajare - abolită în 2006)

Lituania - scoasă din codul penal în 1993 (discriminarea la angajare - abolită în 2004)

Moldova - scoasă din codul penal în 1995 (nicio legislație împotriva discriminării la angajare)

Polonia - scoasă din codul penal în 1932 (discriminarea la angajare - abolită în 2003)

România - scoasă din codul penal în 1996 (discriminarea la angajare - abolită în 2000)

Rusia - scoasă din codul penal în 1993 (nicio legislație împotriva discriminării la angajare)

Serbia - scoasă din codul penal în 1994 (nicio legislație împotriva discriminării la angajare)

Slovacia - scoasă din codul penal în 1961 (discriminarea la angajare - abolită în 2004)

Slovenia - scoasă din codul penal în 1977 (discriminarea la angajare - abolită în 1998)

Ucraina - scoasă din codul penal în 1991 (nicio legislație împotriva discriminării la angajare)

Dintre toate aceste țări retrograde, doar Slovenia pare ceva mai tolerantă. Vorbim aici, desigur, și de "instituțiile informale". Vorbim de moravuri, de cultură socială, de cultură sexuală, de grade de informare, de competență civilizațională în fond. Pentru că altfel - nu-i așa!? - degeaba treci în lege ceva, de ochii lumii bune eventual, când în practică se sparg capete după piese de teatru pe la SNSPA sau sunt cvasi-linșați copii a căror singură crimă nu fusese decât aceea de a vrea să vadă un film cu Annette Bening și Julianne Moore.

Am prostit Europa că suntem cool, iar pe la spate i-o tragem de câte ori putem. Homosexualii (peiorativ) nu sunt de fapt homosexualii declarați, ci ortodocșii cretini aflați voluntar în oastea unei dogme tâmpite de aparatul de propagandă al unei biserici care se servește de minune de acești spălați pe creier. Ăștia care au cântat ieri plini de smerenie criminală la MȚR sunt singurii care ne-o trag nouă, tuturor, în încercarea noastră zilnică e a deveni mai buni, mai toleranți, mai europeni, mai normali.        

Dar să ne întoarcem la oile noastre de la MȚR. Oile Domnului! Cel puțin așa se fălesc homofobii cu pricina. Când deschizi filmul de ieri ți se cam strepezesc dinții, ți se face pur și simplu pielea de găină. Cântecele liturgice, care altfel sunt ok în biserici și mănăstiri, încep să sune brusc inchizitorial și barbar în context public-larg. Și mai șocantă este lipsa de reacție a managerilor locului, precum și cea a forțelor de ordine venite să... să ce? să filmeze? să instige? să spargă semințe în așteptarea spartului de capete? 99,9% din forțele de ordine sunt homofobe! Că n-o zice nimeni e altceva, dar să nu aibă careva dubii cum că vestitele caschete cu pulane n-ar bate cu veselie orice miroase a LGBT. Ba chiar și pe heterosexualii care le susțin primilor cauza.

Tabloul devine și mai colorat dacă ne închipuim (și nu chiar fără temei) cum acești imbecili care au violat dreptul la viață publică și privată al unor semeni, sunt fix ăia care-și practică acasă tarea onanie, cu bale în colțurile gurii, uitându-se pe youjizz sau redtube sau mai știe naiba pe ce la scene fierbinți de sex anal. Mișto, toți o facem! Sau și noi, și ei. Dar să nu mai fie dracului ipocriți. Și agresivi. Tot ei sunt cei care își tratează femeia ca pe o cârpă (deci o mai și cârpesc) sau copiii ce pe niște sclavi (deci îi mai și sclavagesc). Am mai vrea să-i întrebăm pe bieții tineri care veniseră ieri să vadă un film funny-smart cum miroseau acești ortodocși agresivi? Cumva a săpun? Cumva a normalitate? Cumva a Europa? Cumva a curat? A gumă de mestecat? Fiți siguri că cei mai mulți duhneau a transpirație, a lene și a tămâie râncedă... miroseau a Evul Mediu și a prostie în formă pură.

Este scandalos că așa ceva se petrece, sub ochii noștri, în 2013! Genul ăsta de exclamație devine loc comun pe FaceBook, pe bloguri ș.a.m.d. Și ce facem mai departe? Pentru că statul - este evident pentru oamenii destupați - nu ne protejează de nimic și împotriva a nimic.

Apoi, discuțiile despre cauzalitatea homosexualității sunt și ele foarte tâmpite. Că te naști cu... că se ia prin exemplul de lângă tine... că e treabă de moravuri sociale... că abuzuri din copilărie... bălării cu toatele. Există cazuri și cazuri. Normal că unii se nasc cu. Că alții o sug prin Control doar pentru a lua un like în plus pe FB. Că alții au fost violați de unchiul pe la 3 ani... Că că că... e pur și simplu treaba lor. E ca și cum ai încerca să demonstrezi științific de ce îți plac perele și nu strugurii. Cui îi pasă - acum pe bune - de ce unii vor păsărică iar alții cocoșel? E treaba fiecăruia, dear lord! Problema gravă cu astfel de cazuri e că pun sub semnul întrebării  valoarea fundamentală a libertății. De asta atârnă, ca de un fir subțire, soarta noastră a tuturor. Soarta noastră ca societate...

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

Militia , 05.03.2013, 21:29

Cum mama masii (ca sa respect linia de limbaj a articolului) voi pareti a fi anti-comunisti dar in acelasi timp loviti in Biserica Ortodoxa si mentalitatea crestin-ortodoxa?! Macar din respect pentru preotii, calugarii si mirenii crestin-ortodocsi mucenici sau marturisitori (search google ca sa vezi diferenta)sa va abtineti in a implica ortodoxismul in materialele peiorative pe care le postati.
Fie ca tu crezi sau nu in Dumnezeu e ca si cum ti-as zice eu ca nu cred in gravitatie. Adica, El exista si a facut cunoscut inca din capitolul Facerii ca nu tolereaza pacatul (si nu omul) drept urmare a sters Sodoma si Gomora.
Acum, evident ca militia spirituala se incadreaza in linia ong-urilor cu trendy influente vestice si primeste haisictiru' meu, dar mi se pare de foarte rea intentie camuflarea anti-ortodox printr-o atitudine anti-comunism.
Si sa zicem ca nu te conving prin argumente teologice sa ai o alta parere, dar daca fac apel la Letopisetul Moldovei ca sa vezi cum au mers mana in mana istoria cu ortodoxismul ati putea sa va abtineti din comentarii anti-ortodoxe pe fundalul apararii drepturilor omului in spatiul romanesc?
Pentru ca altfel, de ce sa nu jucati cu cartile pe fata?
 

alexandru , 21.02.2013, 16:51

"Și ce facem mai departe? Pentru că statul - este evident pentru oamenii destupați - nu ne protejează de nimic și împotriva a nimic." :)) umor involuntar
 

Alex , 21.02.2013, 14:53

@Ana
Propun sa incerci o exprimare care sa nu fie haotica si analfabeta :-)
 

ana , 21.02.2013, 14:20

pt tommee: orientarea sexuala poate avea foarte mutle de a face cu dsicriminarea pe piata de munca daca te gandesti putin. eu stiu, personal, 5 persoane care au fost concediate dupa ce s-au facut afirmatii despre orientarea lor sexuala; lucrau in domeniul IT, intr-un bar si in relatii cu publicul; un alt exemplu despre cum te paote afecta la angajare. Eu mi-am trecut in CV ca am facut volutnariat pentru o asociatie; vai ce frumos a fost asta; asa era de antuziasmat baiatul ala care imi lua interviul; adora oamenii cu spirit de initiativa bla bla; si ce faceau astia; zic mai multe printre care... stii situatiile alea penibile in care totul merge bine si la un moment dat toate intrebarile sunt scurte, raspunsurile nu mai sunt ascutlate si esti scos pe usa cat mai repede? si sunt foarte multe exemple; imagineaza ti cam cate dintre angajrile din ziua de azi se fac pentru ca cienva cunoaste pe cineva; ei mai imagineaza ti cati oameni au grija sa precizeze la un interviu cate chestii "neplacute" despre contra candidati... nu e foarte greu sa ti imaginezi ce se paote intampla


si pt Mishu: Asta e o fraza foarte frumoasa, utilizata de multe ori; daca citesti putin, sunt foarte multe persoane care nu cred in libertatea de expresie nelimitata; bine.. oricum ea nu e limitata; de exemplu, nu poti fi liber sa ti exprimi dezgustul fata de ceva apeland la violenta fizica...oricum revenind la cazul de fata; nu stiu care este opinia ta despre anumite orientari sexuale; paote nu esti homofob doar ca ai anumite.. retineri.. fata de exprimari in public. sa luam un alt caz.. sa zicem ca tu te duci la un film informativ despre... voiam sa zic mijloace contraceptive.. dar sa luam ceva care nu e legat de sex.. despre productia de bere.. si in apralel se desfasoara un protest al celor care nu sutn de acord cu forme de consum de bauturi alcoolice..au tot dreptul.. fiecare e liber sa aleaga ce prefera sa bage in gura... acum aia iti pot explica usor de ce berea poate fi foarte rea pentru tine.. poate ii si asculti.. dar le da asta dreptul sa vina sa te ridice de pe scuan, sa iti tipe in ureche cat de rea e bere, si sa intrerupa filmul? gandeste te mai larg asa.. oricum sunt si teze de doctorat scrise despre asta.. pana unde merge libertatea de exprimare.. e un subiect foarte interesant.. dar nu la asta se refera lumea care e revoltata de ce s-a intampalt
 

Mishu , 21.02.2013, 12:52

"Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor DE ORICE FEL, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile."
Constitutia Romaniei

Bravo celor care s-au exprimat liber la MTR!
 

tommee , 21.02.2013, 12:39

Acum scuzati-ma dar... ce dracu are homosexualitatea cu angajarea, daca nu faci video-chat sau filme porno? Mi-as dori sa cunosc si eu fata in fata o persoana, hetero- sau homosexuala care a fost intrebata la angajare despre orientarea sexuala! Va rog! Ca apoi sa fie dscriminata sau nu!
 

nume , 21.02.2013, 11:38

DA, libertatea mea se termina unde incepe libertatea ta.
 
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd