Home | | Parcarea de biciclete de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”

Parcarea de biciclete de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”

Autor:Doina Vella

| 08.10.2015

Lucrăm de un an și jumătate cu tinere și tineri din patru licee din București plus câțiva frumoși răzleți de prin alte licee care s-au lipit de grupul nostru (pentru că ușa noastră e mereu deschisă oamenilor dornici să schimbe lucrurile în bine în comunitățile lor). 

Fiecare grup din fiecare liceu a avut de identificat o problemă, o lipsă, o nevoie a comunității etc. Adică ceva ce putea fi rezolvat de ei, elevii, cu forțele lor proprii, coagulând în jurul lor comunitatea de colegi, profesori, directori, părinți, membri ai administrației publice dacă era nevoie.

Așa au ajuns tinerele și tinerii din Colegiul Național ”Grigore Moisil” la ideea că îi lipsește școlii lor o parcare de biciclete: odată că sunt elevi și profi care vin deja cu bicla la liceu și nu au unde să o lege și 2. ca să-i convingă și pe alții că bicicleta este cel mai fain mijloc de transport alternativ și să mărească comunitatea bicicliștilor din liceu și din București. Pentru că există studii care demonstrează că, atunci când oamenii știu că își pot lăsa bicicleta în siguranță, sunt mai dispuși să o folosească pentru drumurile lor prin oraș. Logic, nu? :)

Așa că s-au pus pe treabă, au scris un text prin care să le explice colegilor ce vor și de ce vor ce vor, au umblat ca niște spiriduși vrednici prin tot liceul și au obținut vreo 500 de semnături de la colegi și profi, apoi s-au dus cu propunerea și cu lista la conducere. Unde au aflat că nu există fonduri pentru o parcare de biciclete, dar au obținut susținerea de principiu a conducerii. De acolo s-au dus mai departe la Administrația Școlilor sector 6, de unde au obținut o finanțare. Atât cât era nevoie pentru realizarea proiectului. 

Să mai spunem aici că ”dispozitivele” care alcătuiesc parcarea au fost realizate de S.C. BND Construct după schița propusă de Asociația OPTAR, cu respectarea celor mai bune standarde în domeniu:

- rastelul permite asigurarea roților și a cadrului;

- elementul central este echipat cu o lamelă de lemn pe ambele părți pentru a preveni zgârierea bicicletelor;

- prinderea s-a făcut în placa de beton cu dibluri de cea mai bună calitate;

- distanța față de zid și distanțele dintre suporți au fost calculate conform celor mai bune standarde ]n domeniu;

- fiecare sprijin are un indicator cu informații utile pentru bicicliști.

Iar Marian Ivan de la OPTAR a și venit să asiste la montajul lor și, cu această ocazie, ne-a povestit de ce sunt probleme de mobilitate în București, de ce este nevoie de mijloace de transport alternative și care este modul optim de a-ți lega bicicleta pentru a o lăsa în siguranță.

Și uite așa, în această zi frumoasă de toamnă, a apărut în curtea liceului Moisil o minunată parcare de biciclete de 20 de locuri. Care sperăm noi să devină repede insuficiente. :) Și să mai trebuiască una. Apoi încă una....

Credit foto: Doina Vella                                 

#crimlaliceu#putereaimplicării

Mai multe fotografii puteți vedea accesând pagina noastră de facebook crimlaliceu.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd