Home | | Scara pictată de la Liceul Lovinescu - 44 de trepte cu mesaje

Scara pictată de la Liceul Lovinescu - 44 de trepte cu mesaje

Autor:Doina Vella

| 30.10.2015

Al doilea proiect de liceu pe care l-am realizat cu minunații tineri din clubul CRIM la liceu a fost scara pictată cu mesaje ale elevilor la Liceul ”Eugen Lovinescu”. 

 

La Lovinescu dorința elevilor era ca scara lor să arate mai frumos. Așa că am demarat discuțiile cu conducerea liceului - doamna director adjunct Mariana Popescu - care ne-a invitat la o ședință a consiliului elevilor (foarte activ în acest liceu). Mai multe tinere din consiliu s-au oferit să culeagă informații de la toate clasele din liceu (legate de mesaj, cromatică, simboluri etc.) și a mai urmat o sesiune de lucru și o comunicare intensă pe grupul de Facebook special creat. Între timp am găsit-o pe Diana, o tânără artistă plastică care a pus cap la cap toate ideile culese din liceu și le-a închegat într-un concept vizual. Am prezentat conducerii conceptul nostru: văzut, plăcut, ne-am pus pe treabă. Am ales culorile, am făcut listă cu materialele și uneltele necesare, am purces la târguieli și ne-am înființat într-o vineri după-amiază la liceu cu toate cele. 

 

Ca niște lucrători atenți ce suntem am început cu delimitarea spațiului de pictat cu bandă adezivă. Apoi s-au trasat ușor, cu creionul, reperele și a început marea distracție cu vopselurile. Nu înainte de atelierul de șabloane, însă. A urmat o săptămână de muncă intensă și migăloasă (în care timp scara a fost închisă ”publicului”, iar la fiecare pauză geamurile care dau spre culoarele școlii erau acoperite de fețe curioase care se străduiau să vadă ce năzdrăvănii facem noi acolo). Când și când, când mai deschideam câte-o ușă să mergem să spălăm pensulele, ne mai spunea câte cineva ”ce frumoooos!”. Ba chiar s-au abătut și câțiva profesori din drumul spre clase sau catedră ca să ne spună că le place mult ce facem acolo. 

 

Vă spunem cinstit: am muncit pe rupte. Mai ales că aveam un termen fix de la care nu puteam deroga: ziua de vineri 30 octombrie, care marca cea de-a 25-a aniversare a liceului. Și ne angajaserăm să terminăm la timp. :)

 

Ce a fost absolut minunat în această experiență: încrederea totală pe care ne-a acordat-o conducerea liceului în privința designului, culorilor, tot, ce mai. Apoi faptul că, pe lângă tinerii care sunt membri ai comunității CRIM și cei care lucraseră deja la colectarea informației, veneau pur și simplu elevi din liceu care ne întrebau ”ce e de făcut pe-aici?” și se așterneau pe treabă. Totul a mers așa de lin și de frumos și într-o atmosferă de bucurie care ne-a umplut de energie bună.

 

Am selectat rapid cele mai reprezentative momente ale demersului și am aninat de pereți o expoziție cu ”The making of...” din care fiecare a putut mai apoi să-și ia fotografia preferată.

 

Lucrarea s-a încheiat cum era prevăzut, de ziua liceului, când am fost și noi invitați la serbare. Colega noastră Marina Țupran a împărțit diplome tuturor celor care participaseră și am plantat împreună în curtea liceului un ”copac aniversar”, adică un puiet de paulownia pe care l-am primit cadou de la părinții prietenei noastre, Silvana Râpeanu. 

 

Mai multe fotografii puteți vedea accesând pagina noastră de facebook crimlaliceu.

 

Imprimă articol
Micşorează inalțimea scrisuluiMăreşte inălțimea scrisului

Comentarii

No comments
Comentează (toate câmpurile sunt obligatorii)

 

 

 
CAPTCHA image for SPAM prevention

 
PayPal
Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Minte şi cunoaştere. O perspectivă buddhistă

Această orbitoare absență a luminii

Această orbitoare absență a luminii

De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară

Sustine Militia Spirituala prin bannere
Linkuri utile
 
 
IRIR Alttext
© Miliţia Spirituală 2011
Termeni și condiţii Sitemap Designed by GreenAd